U trendu

Ninković poželeo sreću Čuukaričkom u Ligi Evrope

BEOGARD – Fudbaler australijskog Sidneja i bivši reprezentativac Srbije Miloš Ninković, svom nekadašnjem klubu Čukaričkom poželo je sreću u mečevima kvalifikacijama za Ligu Ervope sa jermenskim Banantsom.

Ninković je na Banovom Brdu počeo karijeru, nakon čega je otišao u Dinamo iz Kijeva, gde je proveo devet sezona.

„Bilo mi je veoma lepo u Čukaričkom, prošao sam ovde sve mlade selekcije. Doduše, nismo imali ovako lepe uslove. Sećam se da je pomoćni teren bio skroz u zemlji, svi smo tu trenirali. Čak smo išli u Košutnjak, pa smo od cigala pravili golove, kod profesora Višnjića. Ali, znate kako kažu, kad naučite na tim terenima da igrate, onda je lakše i na ovim vrhunskim, kao što je u Evropi“, rekao je Ninković za klupski sajt.

Ninković se osvrnuo i na trenutno stanje u klubu sa Banovog Brda.

„Sad je Čukaricki zaista ozbiljan klub. Igra Evropu, ima fenomenalne uslove. U moje vreme nije bilo ni tribine, ni semafora, niti manjeg terena. Tada smo jedne godine bili u Superligi, druge u Prvoj ligi… Bilo je drugačije vreme, a sada je Čukaricki sigurno u top tri kluba u zemlji“.

Fudbaleri Čukaričkog u četvrrtak od 20 sati i 30 minuta dočekuju Banants iz Jerevana u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, a revaš je na programu 16. jula u Jermeniji.

„Samim tim što su izborili učešce u Evropi, napravili su veliki uspeh. Mogu da im poručim samo da izađu rasterećeno na teren. Govorim to iz ličnog iskustva, kad god sam bio stegnut i imao sam tremu, nikad nisam mogao da dam svoj maksimum. Ako budu verovali u sebe i ako ispoštuju ono što im trener kaže, a uz to se igraju fudbala, uz evidentan kvalitet koji poseduju, rezultat ce doći. Opet, ne smeju da potcene rivala. I naravno, biće im potrebno mnogo srece, što im ja od srca želim“, zaključio je Ninković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.