najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nisam uradio ništa što je zabranjeno

Rafael Nadal istakao je posle curenja informacija o korišćenju nedozvoljenih lekova da nije uradio ništa što je zabranjeno. Ruska hakerska grupa objavila je medicinska dokumenta brojnih sportista, među kojima je i Nadal, kojima je Svetska antidoping agencija (WADA) dozvolila da koriste lekove u terapeutske svrhe, prenose sportski mediji u Srbiji.

„Kada tražiš dozvolu za lek iz terapeutskih razloga i dobiješ je, nisi uradio ništa što je zabranjeno. To nije novost, ovo je demagogija. Nikad nisam uzeo ništa za poboljšanje mog učinka. Lekove sam uzimao jer je doktor mislio da su najbolji za moje koleno“, rekao je Nadal.

Godinama se spekuliše o mogućem Nadalovom korišćenju dopinga, zbog čega je tužio bivšu francusku ministarku koja je javno iznela takve tvrdnje.

„Sport mora biti čist i to mora biti jasno. Ne smemo izneveriti ljude kojima predstavljamo primer. Moramo biti uvek dobar uzor. Bilo bi dobro za sportiste, navijače i medije da kad god se neki sportista testira na doping da rezultati budu javno objavljeni. Tako bi se rešio ovaj problem. Sport mora postati transparentan, govorim to godinama“, zaključio je Nadal.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike