U trendu

Ništa od klasika: Atomski tenis – Cicipas eliminisao Nadala i zakazao finale sa Novakom (video)

Grčki teniser Stefanos Cicipas pobedio je Rafaela Nadala u polufinalu Mastersa u Madridu i u finalu će igrati sa Novakom Đokovićem. Cicipas je šokirao Nadala usred madridske „Magične kutije“ – 6:4, 2:6, 6:3, prenose sportski mediji.

U prvom setu viđeno je čak pet brejkova. Dva puta je Nadal uspevao da anulira zaostatak, ali treći put nije imao uspeo – 6:4.

U drugom setu kod 2:2 sve se promenilo, na terenu je postojao samo jedan igrač – Nadal je dobio četiri uzastopna gema i izjednačio u setovima – 6:2.

Međutim, 20-godišnji Atinjanin je prebrodio krizu i u trećem setu, uz dva brejka prednosti, došao do 5:2. Španac je vratio jedan brejk, ali nije mogao više od toga, Cicipas mu je odmah zatim ponovo oduzeo servis, iskoristio četvrtu meč loptu i plasirao u finale – 6:3.

Duel je trajao skoro dva i po sata, a Nadal je i na trećem uzastopnom turniru na šljaci ispao u polufinalu!

Publika u Madridu, ali i širom sveta, biće lišena novog teniskog „Klasika“, već će se za trofej boriti Đoković i Cicipas.

Novak je samo jednom igrao sa mladim Grkom, prošle godine na Rodžers kupu u Kanadi, i izgubio je taj meč, pa u nedelju (18.30) ima priliku da mu se revanšira.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.