U trendu

Norvežani svetski prvaci u ski letovima

Reprezentacija Norveške odbranila je titulu prvaka sveta u ski letovima, pošto je danas trijumfovala u nemačkom Oberstdorfu.

Norvežani su do četvrte zlatne medalje, šeste ukupno na prvenstvima sveta, došli s 1662,2 osvojenih poena. Za reprezentaciju Norveške, koja je od prve serije bila u prednosti, nastupali su Robert Johanson, Andreas Stjernen, Johan Andre Forfang i svetski prvak u pojedinačnoj konkurenciji Danijel-Andre Tande.

Drugo mesto i srebrnu medalju osvojila je reprezentacija Slovenije za koju su nastupali Jernej Damjan, Anže Semenič, Domen Prevc i Peter Prevc. Oni su osvojili ukupno 1615,8 poena.

Do prvog odličja na prvenstvima sveta, odnosno bronzane medalje stigla je reprezentacija Poljske za koju su nastupali Pjotr Žila, Stefan Hula, David Kubacki i Kamil Stoh. Oni su osvojili 1592,1 poen.

Nemačka na domaćem terenu nije uspela da dodje do odličja, pošto je osvojila ukupno 1581,2 poena. Za selekciju Nemačke Nastupali su Andreas Velinger, Štefan Leje, Markus Ajsenbihleri Rihard Frajtag.

Peto mesto zauzela je Austrija, a potom slede Švajcarska, Rusija i Finska.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar