U trendu

Novak Đoković protiv Monfisa u borbi za finale US opena

Najbolji svetski teniser Novak Đoković sastaće se u petak od 21 sat sa Gaelom Monfisom u borbi za finale Otvorenog prvenstva Amerike u tenisu, prenose sportski mediji.

Novak je  neprikosnoveni broj 1, oborio je mnoge rekorde, dok je Monfisova karijera obeležena brojnim povredama i rezultatskom nedorečenošću. Osvojio je samo šest titula tokom 13 profesionalnih sezona, ali 2016. je definitivno njegova najuspešnija godina. Pobedio je na turniru u Vašingtonu (prva titula iz serije 500) bio je finalista Monte Karla i Roterdama, a posle osam godina ponovo je u grend slem polufinalu. Nije izgubio set u prethodnih pet mečeva u Njujorku, što mu je omogućilo povratak među 10 najboljih na ATP listi, gde nije bio od jeseni 2011.

Iako je Đoković osvajač 12 grend slem titula i ima skor 12:0 protiv Monfisa, svestan je da će taj bilans biti dodatna motivacija opasnom Francuzu, koji je u životnoj formi.

Od pomenutih 12 susreta sa Monfisom, polovina je rešena u odlučujućem setu. Dva puta Novak je pobeđivao Francuza tek u taj-brejku trećeg seta, naročito se pamti njihovo finale u dvorani „Bersi“ 2009. godine, kada je pred svojim Parižanima Monfis bio nadomak najvećeg uspeha u karijeri, ali ga je Đoković ipak savladao posle dva sata i četrdeset tri minuta igre.

Posle toga, igrali su prvi put i na stadionu „Artur Eš“ u četvrtfinalu 2010. godine, Đoković nije imao većih problema i slavio je sa 3:0, baš kao što ni njihov poslednji meč pre samo mesec i po u polufinalu Toronta nije bio neizvestan.

Najbolji teniser sveta pobedio je sa 6:3, 6:2 posle samo sat i trinaest minuta i potom u finalu bio bolji od Nišikorija, što mu je donelo istorijsku 30. titulu na turnirima Masters 1000 serije.

U drugom polufinalu sastaće se Švajcarac Stan Vavrinka i Japanac Kei Nišikori.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar