U trendu

Novak i Rodžer protiv ostatka sveta: Susret gladijatora u teniskoj areni (foto)

U Čikagu će od 21. do 23. septembra biti održan drugi po redu Lejver kup, tenisko takmičenje u kome učestvuju dva tima – ekipa Evrope i ekipa Sveta.

Novak Đoković će sa Rodžerom Federerom predvoditi Stari kontinent, dok će sa druge strane biti imena poput Huana Martina del Potra, Džona Iznera, Nika Kirijosa.

Ovaj kup, nazvan po legendarnom Rodu Lejveru, igraju dva tima, kreirana od po šest igrača. Četvorica dolaze iz Top 80, dok po dvojicu biraju kapiteni, a ove godine su Bjorn Borg (Evropa) i Džon Mekinro (Svet).

Igraju se četiri meča dnevno, tri u singlu i jedan u dublu, slaviće onaj ko bude bolji u dva seta, dok će treći biti „tajbrejker“, odnosno, na razliku.

Svaki igrač mora da igra minimum jedan singl meč, ali ne više od dva, dok svaki od timova mora da ima jedinstveni par koji će igrati u dublu.

Za pobede se prvog dana dobija jedan bod, narednog dva, a poslednjeg tri. Ko prvi dođe do 13 poena, taj je osvajač Kupa.

Ukoliko bude nerešeno na kraju trećeg dana, igraju se dublovi na jedan set i taj-brejk, ukoliko do njega dođe, a u tom slučaju igra bilo koja kombinacija, ne ona odabrana s početka.

Evropa:

Kapiten: Bjorn Borg, zamenik kapitena: Tomas Enkvist

Tim: Rodžer Federer, Novak Đoković, Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov, David Gofan, Kajl Edmund.

Svet:

Kapiten: Džon Mekinro, zamenik kapitena: Patrik Mekinro

Tim: Huan Martin del Potro, Kevin Anderson, Džon Izner, Dijego Švarcman, Džek Sok, Nik Kirijos.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar