U trendu

„Novak je bio u lošoj formi – morali smo sve ispočetka“

Vajda je ponovo počeo da sarađuje sa Đokovićem od Mastersa u Monte Karlu ove godine, posle više od godinu dana pauze. Za to vreme je Novak doživeo veliki pad u karijeri, ali se polako vraća na staro.

„Sjajno vreme sam proveo sa njim tokom tih 11 meseci, preuzeo sam ga kada je bio veoma mlad – sa 18 ili 19 godina. Taj trenutak je bio najbolji zbog mogućnosti da napreduje“, rekao je Vajda.

Slovak je istakao da su problemi bili toliko veliki, da su morali da krenu od osnovnih stvari, prenose sportski mediji.

„Sada je lepo, ali je drugačije – Novak me je iznenadio pozivom i pitao da se ponovo vratim. Sa zadovoljstvom sam prihvatio da to učinim, ali je situacija drugačija jer nivo njegovog tenisa nije bio na istom nivou, pa smo morali da krenemo ispočetka. Izuzetno sam zadovoljan kako je igrao prošle nedelje u Kvinsu“.

Marjan je kazao da se srpski teniser nije promenio kao osoba, već samo kao igrač.

„Novakov karakter je isti kao i uvek. On je fin momak, prijatan i voli publiku. Voli da se takmiči i oduvek je bio veliki borac i šampion. Uzbudljivo mi je bilo da se vratim i pokušam da ga ponovo ‘startujem’. Bio sam iznenađen što je došao do finala, mislio sam da će igrati dobro, ali nisam očekivao da će se naći u finalu“, zaključio je Vajda.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike