U trendu

„Novak mi zadaje više problema od Rodžera i Rafe“

Francuski teniser Rišar Gaske mučio se cele sezone. Doživeo je pad na listi i čini se da tek u Montrealu pokazuje stari sjaj.

U prve dve runde Rodžers kupa pobedio je sunarodnika Benou Pera, potom i Japanca Keija Nišikorija i u osmini finala igra sa Robertom Bautistom Agutom.

Gaske je tokom karijere često imao priliku da igra protiv igrača vodeće trojke, Đokovićem, Nadalom i Federerom, ali bez mnogo uspeha. Od Nadala je izgubio svih 16 mečeva, od Novaka 13 od ukupno 14, a od Federera 18 od 20.
Zverev spreman da preuzme čelo kada se penzioniše „velika trojka“
Kada su ga pitali da kaže protiv koga mu je bilo najteže da igra, nije imao dilemu.

„Federer i Nadal su mi zadali manje problema. Mislim da je Novak jači od mene u oba osnovna udarca, udara lopticu dosta ravno. Moj bekhend ne može da mu naudi uopšte, a to je oružje koje često koristim protiv drugih tenisera. Novak takođe dobro servira“, kaže Gaske.

Mnogi su mu zamerali da ne dobija dovoljno taj-brejkova.

„Jasno je da ih ne dobijam kao Nadal ili Federer, ali dešava se da čak i Rodžer izgubi tri taj-brejka sa Đokovićem. Malo ko je to očekivao“, dodao je Gaske.

Kako će biti sa Špancem nije želeo da prognozira.

„Posle dužeg vremena igram na betonu, mislim da nisam igrao od Pariza prošle godine. Nije lako, trudim se da budem spreman, važno je pobeđivati“, rekao je Gaske, trenutno 66. na ATP listi.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar