U trendu

Novak moćan protiv Kudle za osminu finala US opena (video)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković lako se plasirao u osminu finala US Opena. Đoković je posle nešto više od dva sata igre savladao domaćeg tenisera Denisa Kudlu sa 3:0, po setovima 6:3,6:4, 6:2, prenose sportski mediji.

Đoković je tako zakazao susret sa Švajcarcem Stanom Vavrinkom.

Mnogi su se u Njujorku pitali da li će svetski broj jedan izaći na teren, posebno jer je trening odlagao tri puta, ali kada se konačno pojavio, negde oko 19.43 po lokalnom vremenu, bio je to dobar znak.

Posle 45 minuta rada, tokom kojeg je delovalo da je sve u redu, imao je kraću pauzu, ali u meč sa Kudlom očigledno je ušao veoma dobro zagrejan, što se kasnije pokazalo i na terenu.

Đoković je veoma lako završio posao sa Amerikancem, delovao je sigurno na terenu što svakako raduje uoči finiša poslednjeg Grend slema u sezoni.

Prvi reket sveta je već u četvrtom gemu prvog seta oduzeo servis Kudli i poveo sa 3:1. Služio je Novaka bekhend, servis je odlično funkcionisao i Đoković je ubrzo završio prvi set.

Sličan scenario je viđen i u drugom setu. Đoković je delovao veoma moćno. Napravio je brejk u petom gemu za 3:2, a onda u desetom gemu odservirao za 2:0.

Svima na stadionu „Artur Eš“ je bilo jasno da Amerikanac nema šansi. Đoković je bio neumoljiv, pa je već na startu trećeg seta stekao brejk prednosti.

Poveo je sa 2:0, a onda u sedmom gemu još jednom napravio brejk i potom odservirao za plasman među 16 najboljih na ovom turniru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)