U trendu

Novak: Na pravom sam putu

Đoković je u prvom kolu poslednjeg Grend slema sezone savladao Ježija Janoviča sa 6:3, 5:7, 6:2, 6:1, posle 157 minuta igre.

Novak, koji je imao težak period u poslednjih nekoliko nedelja, nije bio na vrhuncu, najviše zbog povrede ručnog zgloba, ali ističe da se polako oporavlja.

„Svaki dan predstavlja određeni izazov koji treba da prihvatim i prevaziđem. Danas nije bilo lako igrati protiv Ježija – prvi put smo se sastali, on je veoma snažan igrač, ima jak servis, razoran forhend i veoma je nepredvidiv. Ume da odigra sjajno kao što je to učinio u drugom setu, ali onda da napravi nekoliko duplih servis grešaka u važnim trenucima. Ima mnogo uspona i padova, zato nije bilo lako održati koncentraciju. Mislim da sam se dobro izborio u trećem i četvrtom setu kada sam se vratio posle izjednačenja. Ovo je prvi meč, u večernjem terminu, a posle onoga što sam prošao u poslednjih nekoliko nedelja, naravno da sam zadovoljan pobedom. Pokušaću da budem pozitivan i razmišljam o sledećem danu“, rekao je Đoković.

Srbin je ispao u drugom kolu Vimbldona, potom na startu olimpijskog turnira, da bi se na sve to nadovezala povreda zgloba i privatni problemi. Zbog toga su i očekivanja nešto niža pred turnir u Njujorku.

„Da budem iskren, idem dan po dan, tako se osećam u ovom trenutku. Dobro je da sam završio meč i zadovoljan sam što sam se osećao sve bolje kako je meč odmicao. Sutra je novi dan, nadam se da će sve biti dobro kako bih mogao da odigram dobro u sledem meču“.

Upravo su ti privatni problemi bili predmet interesovanja javnosti, ali je Novak na konferenciji za medije istakao da je u ovom trenutku veoma srećan, prenosi B92.

„Svako od nas organizuje život tako da može da sazreva. Da li ćete prepoznati te signale i okolnosti kao priliku da napredujete, zavisi samo od vas i od toga koliko ste svesni. Veoma sam zahvalan što sam svestan trenutka u kojem se nalazim. Trenutno sam na pravom putu i, kao i svi drugi, trudim se da svakoga dana pronađem pravi motiv da igram tenis. I više sam nego srećan i blagosloven što sam roditelj i suprug. Život je divan, u to nema sumnje. Ne mogu da samo sedim, žalim se i kukam o problemima koje svi mi svakodnevno imamo u životu – privatno i profesionalno. Ali to je jedna od lepih stvari – kada najmanje očekujete, dobijete životnu lekciju. Drago mi je da sam u mogućnosti da ih prihvatim, svesno ih pozdravim i izvučem najbolje iz njih. To je sve što mogu da kažem, mnogo sam zahvalan“.

Pre početka duela sa Poljakom održana je ceremonija svečanog otvaranja turnira na kojoj je pevao Fil Kolins na stadionu ’Artur Eš’, za koji Đoković kaže da je jedan od najboljih na svetu.

„Eš’ je kao svetlost na krajzu tunela, možda sam rekao nešto pogrešno, ali nije kao mračni tunel. Imate osećaj da ste osvetljeni na terenu zbog svih onih reflektora i ekrana koji pokazuje šta se dešava. Ceremonija otvaranja je uvek posebna – Fil Kolins je jedan od mojih omiljenih pevača, uživao sam i ’napumpao’ se pred meč. Divno je vratiti se ovde i igrati u večernjem terminu, ali ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Znam da igrači poput mene steknu mogućnost da igraju ovakve mečeve na najvećim stadionima. Međutim, moram da budem svestan sadašnjosti – ovo je prelep trenutak“, zaključio je Novak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.