najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Novak opet uživa u igri!

Nakon nekoliko turobnih meseci, neuspeha na Vimbldonu, Olimpijskim igrama i US Openu, Đoković se “resetovao”. Ponovo igra tenis, a najvažnije je , sa osmehom na licu, prenose sportski mediji.

“Foks sports” piše da je Đoković stigao u Šangaj sa novim mentalitetom, bez pritiska o titulama i uspesima, sa željom da uživa u igri.

“Prioritet nije samo pobeda, jer to više ne funkcioniše. Sada imam novu viziju. Naravno, i dalje želim da dam sve od sebe i pobedim”, rekao je Đoković posle pobede nad Fabiom Fonjinijem.

– Oduševljen sam i uzbuđen zbog povratka. Preskočio sam turnir u Pekingu, na kome sam želeo da nastupim, i drago mi je da sam se vratio baš u Šangaju, mestu na kome sam imao puno uspeha i za koje me veže puno emocija. Bio sam fokusiran da u delo sprovedem ono što sam radio poslednjih nedelja, i mislim da sam uspeo u tome. Biće to sve još bolje u nastavku turnira – jasan je Đoković.

Istina, bilo je i oscilacija, što je i normalno nakon duge pauze, bilo je i dobrih stvari, udaraca i poena, ali sve je to sada nevažno. Bitno je samo da smo tokom celog meča na Novakovom licu videli osmeh koji nam govori da on opet uživa na terenu!

– Već sam o tome pričao, sada se trudim da stvari gledam iz drugog ugla, iz ljudske, a ne iz perspektive tenisera. Naravno da i dalje hoću pobede, ali želim da one budu posledica stanja kako se osećam, načina na koji pristupam duelu. Želim da uživam na terenu – rekao je Novak.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike