U trendu

Novak poražen od Nadala (foto, video)

Najbolji svetski i srpski teniser Novak Đoković, nije uspeo da osvoji masters u Rimu, pošto je u finalu posle tri seta poražen od Španca Rafaela Nadala (0:6, 6:4 1:6).

Imao je Novak brejk šansu. Ponovo pravi greške iz drop šota i bukvalno poklanja gem Špancu koji je uz dosta sreće sačuvao servis.

Kakav preokret. Novak je brejkom došao do seta, a odmah nakon toga Nadal pravi brejk i ima prednost u trećem setu. Ovaj gem je trajao čitavih 11 minuta. Novak od besa polomio reket!

Novak je do sada dva puta u istoriji na šljaci izgubio set sa nulom i oba meča je na kraju dobio! I to oba meča su igrana u dva dobijena seta.

Nadal je osvojio set bez izgubljenog gema, što se prvi put desilo u istoriji međusobnih duela (0:6, 4:3). Novak deluje veoma umorno, prosto ne pruža nikakav otpor.

Novi veliki teniski okršaj zakazan u Rimu. Novak Đoković i Rafael Nadal igraju finale rimskog mastersa, u njihovom 54. međusobnom duelu na ATP turu na terenima širom sveta.

Novak vodi u mečevima protiv Rafe 28:25, a u poslednjem okršaju u finalu Australijan opena, pobedio je najbolji srpski i svetski teniser, ubedljivo sa 3:0 u setovima.

Novak Đoković se plasirao u finale masters turnira u Rimu, pošto je sinoć u polufinalu pobedio Argentinca Dijega Švarcmana u tri seta, 6:3 i 6:7 (2), 6:3.

Đoković je do treće pobede u isto toliko duela sa Švarcmanom došao posle dva sata i 31 minuta igre.

Srpski teniser će u finalu masters turnira u Rimu igrati protiv Španca Rafaela Nadala koji je ranije sa 6:3 i 6:4 pobedio Grka Stefanosa Cicipasa.

Meč između prvog i 24. tenisera na ATP rang-isti počeo je sigurnim servisima s obe strane. Tako je bilo sve do osmog gema kada je Đoković do brejk lopte i odmah je iskoristio, a potom na svoj servis došao do prednosti od 1:0 u setovima.

Do sredine drugog seta bilo je izjednačeno, obojica su bili sigurni u svojim servis gemovima, da bi Argentinac u šestom gemu napravio brejk. Upravo posle tog gema, usledila su tri identična – viđeni su brejkovi, pa je taj period igre otišao u taj-brejk.

Đoković se nije najbolje snašao u taj-brejku, pa je Švarcman posle odlučujućeg gema koji je dobio sa 7:2 izjednačio na 1:1 u setovima.

Srpski teniser je u šestom gemu odlučujućeg seta došao do jedinog brejka, a potom je bez većih problema priveo meču u svoju korist i izborio novo finale masters turnira.

Rafael Nadal je pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 6:4 i tako mu se

revanširao za prošlonedeljni poraz u Madridu. Nadal u Rimu brani trofej iz prošle godine, a ukupno je pobeđivao čak devet puta u glavnom gradu Italije.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 9.243.818 evra.

(P.O, „Politika“)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.