U trendu

Novak propušta US Open ali to nisu jedine loše vesti!

Novak Đoković najverovatnije neće više zaigrati ni na jednom turniru u 2017. godini.

Do ovog zaključka srpska javnost može doći iz intervjua sa lekarom Dejvis kup reprezentacije Srbije, Zdenkom Milinkovićem.

Milinković je, kao ortopedski hirurg, pogledao Noletov lakat i rame i istakao je da će on morati na pauzu od najmanje mesec i po dana, a najviše 3.

„Na sledećem pregledu će se znati da li ta procena ostaje ili se menja. U tom periodu neće smeti da trenira sa reketom, ali će smeti da radi ostale segmente, kao što je kondicija i slično. Naravno, imaće i određene terapije“, rekao je Milenković za Sportski žurnal.

Iz ove izjave lako se može zaključiti da Novak ni u kom slučaju neće biti spreman za US Open koji se igra početkom septembra, a nažalost ni u polufinalu Dejvis kupa protiv Francuske.

Milinković je istakao da je Novaku bolje ali da je dugo vukao ovu povredu.

„Simptomi se smiruju, bio je kod specijalista u Torontu, na dodatnim ispitivanjima. Konsultovao je i naše stručnjake, naravno i mene jer smo mi odlični prijatelji. Sada je važno mirovanje. Operacija ostaje krajnja opcija. Ima koštanu modricu zbog preteranog igranja. Nije dovoljno pauzirao, Novak je takav, stisne zube i igra i pored ozbiljne povrede“, istakao je Milinković.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (7)