U trendu

Novak spreman za osminu finala Rolan Garosa

Vredno je u subotu trenirao Novak Đoković, pripremajući se za današnjeg protivnika Alberta Ramosa Vinjolasa (20), kao da prethodnog dana nije ostao više od tri sata na terenu i odigrao iscrpljujući meč protiv borbenog Argentinca Dijega Švarcmana.

S druge strane mreže stajao je Brazilac Tijago Monteiro (95), a na terenu broj 27 u novom centru „Žan Buen“ u proširenom kompleksu Rolan Garosa ostali su, u žestokoj razmeni, sat i po.

– Bilo je veliko iskustvo trenirati s tako izuzetnim igračem kao što je Novak. Uživao sam. Mogao sam još nešto da naučim i da vidim koliko sam daleko od tog nivoa. Ranije sam trenirao s Nadalom i Marejem, ali nikada s Novakom. Pripremao se za još jednog levorukog igrača, Ramosa Vinjolasa. Mislim da je spreman za još jedan trofej. Jedan je od favorita za osvajanje titule – preneo je dragoceno iskustvo Monteiro.

Novaku su pomagali brat Marko i fizioterapeut Uli, dok je Andre Agasi za to vreme imao obaveze u gradu, pred napuštanje Pariza. Ceo trening, sa tribina su posmatrali majka Dijana, otac Srđan i brat Đorđe.

Đoković je, očigledno, već prebrodio početnu krizu iz prethodnog meča, i usredsredio sve raspoložive psihičke i fizičke snage na sledećeg protivnika. Koliko ga činjenica da je igrao u pet setova ne zabrinjava, pokazao je i odgovarajući na novinarsko pitanje da li bi više voleo da je prošao kao Nadal, sa samo jednim izgubljenim gemom.

– Ja sam to što sam i srećan sam zbog toga!

Đoković je pohvalio sledećeg protivnika Ramosa Vinjolasa.

– Udarci mu možda nisu toliko prodorni, ali je izuzetno čvrst. Ne greši puno i odgovara mu ova podloga. Morate da zaradite pobedu protiv njega. Teško je zabiti loptu protiv takvih igrača, ali u prošlom meču u Dejvis kupu, kada sam ga dobio 3:0, naučio sam lekciju kako treba igrati protiv njega – izjavio je Novak, a prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.