U trendu

Novak završio sezonu: Radikalna i teška odluka

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odlučio je da završi sezonu zbog povrede lakta.

Đoković je predao četvrtfinale Vimbldona zbog ovog problema za koji je izjavio da ga muči već duže vreme.

On tada nije bio zainteresovan za operaciju, a pošto trermani u međuvrmenu nisu dali pravo rešenje, odlučio je da pauzira do kraja 2017.

„Proći će nekoliko meseci bez upotrebe reketa, a onda se nadam da ću moći normalno da treniram“, rekao je Đoković i najavio saradnju sa Andreom Agasijem sledeće godine.

Đoković je istakao i da će naredne mesece iskoristiti da provodi više vremena sa svojom porodicom, jer za oko mesec dana očekuje drugo dete.

Srbin će od ponedeljka biti tek peti na ATP listi, prvi put posle deset godina, a u nastavku sezone brani samo trofej na Rodžers kupu i finale US Opena, prenose sportski mediji.

Đoković završio sezonu zbog povrede: Radikalna i teška odluka

Najbolji srpski teniser Novak Đoković objavio je danas da je zbog povrede lakta završio sezonu i dodao da je povukao radikalan potez, ali da mora da reši problem koji traje oko godinu i po dana.

„Neću igrati do kraja sezone zbog situacije sa laktom. Dva meseca neću moći ni reket da uzmem, pauzu ću da iskoristim da se posvetim porodici“, rekao je Đoković putem svog Fejbuk profila, pre nego što je izašao pred srpske novinare u Beogradu.

Đoković, koji je zbog povrede lakta predao poslednji meč protiv Tomaša Berdiha u četvrtfinalu Vimbldona, istakao je da mu nije bilo lako da donese takvu odluku, posebno što mu se prvi put u karijeri dešava da pravi pauzu od pola godine.

„Bilo je raznih spekulacija i izjava vezano za moje stanje povrede, pa sam lično hteo da obavestim javnost. Nakon konsultacija sa raznim doktorima i specijalistima doneo sam odluku da napravim pauzu do kraja sezone. Povredu vučem oko godinu i po dana i predstavlja mi problem na mnogim turnirima, a sada je eskalirala, pogotovo na Vimbldonu, što je bio znak da donesem radikalnu odluku“.

Prema njegovim rečima, neće morati da bude podvrgnut operaciji, iako je povreda ozbiljna i došla je kao rezultat preopterećenosti.

„Operacija nije neophodna, razni stručnjaci ne preferiraju takav poduhvat. Nikada se nisam operisao, niti želim. Drago mi je što su prirodnim procesom da se vratim. Šest meseci je više nego dovoljno da se rehabilitujem i od samog početka godine igram na najvišem mogućem nivou“.

Đoković je otkrio da će legendarni Amerikanac Andre Agasi da bude njegov trener i naredne godine.

„Pored toga Mario Ančić je i dalje prioritet za drugog trenera, ali još nije donesena odluka jer je izgradio život u drugoj sferi i bavi se finansijama, pa želi da razmisli. Ako dobijem negativan odgovor imam druge opcije“, naveo je on.

Kako je naglasio, planira da dugo igra tenis jer je i dalje veoma motivisan da pobeđuje i uživa na terenu.

„Rolan Garos je bio šlag na torti, krunisao sam celu karijeru… Tražio sam sebe mesecima, razmišljao sam da odmaram, mogao sam, ali se ne kajem zbog toga. Trudim se da živim i funkcionišem po principima za koje se zalažem. Već jedva čekam da se vratim na teren, tenis je moja ljubav, volim da ga igram i uživam u njemu. To sam malo izgubio krajem prošle godine, priznajem, ali sam ga pronašao“.

Đoković poručuje da će najveći fokus u naredna dva meseca biti na porodici jer će drugi put postati otac.

„Imaću vremena za porodicu, mnogo putujem i prijaće mi da na jednom mestu budem više od mesec dana. Hoću da radim stvari koje volim, a za koje nisam imao vremena u poslednje vreme“, kazao je Novak.

Đoković je vaterpolo reprezentaciji Srbije poželeo sreću protiv Hrvatske u sutrašnjem polufinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti, nakon što je golman „delfina“ Branislav Mitrović pružio Novaku podršku posle odluke da nastupi tek 2018. godine.

„Momcima želim puno sreće u polufinalu, oni su sjajni. Neverovatne rezultate beleže, sve ih podržavam i pratim“, zaključio je Đoković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)