U trendu

„Novaka nešto muči, isti je kao posle Rolan Garosa 2016“

Luksemburžanin Žil Miler, koji se povukao krajem prošle sezone, rekao je da ga Novak Đoković podseća na period posle Rolan Garosa 2016.

Tada je Novak posle ispunjenog cilja i osvojenog pehar u Parizu zapao u krizu, a Miler, koji je sada selektor Dejvis kup tima svoje zemlje, veruje da Novak i dalje ima probleme.

I sam Đoković je pre nekoliko dana pričao na tu temu, ali njegov stav na terenu pokazuje da mu nešto nedostaje u odnosu na januar kada je briljirao na Australijan Openu, piše B92.

„Kako je Novak Đoković igrao početkoms ezone, mislio sam da će imati još jednu dominantnu godinu, kao što je to činio ranije. Međutim, prilično se mučio u Indijan Velsu i Majamiju. Nije mi delovao pozitiovno na terenu, nije bilo tog pozitivnog stava i one energije“, kaže Miler.

Uporedio je to sa periodom iz druge polovine 2016.

„Sve me nekako podseća na onaj period posle Rolan Garosa 2016. Posle toga ste stalno imali osećaj da je loše raspoložen i da ne izgleda srećno na terenu. Isto je bilo ove godine u Indijan Velsu i Majamiju“.

Miler, koji je kao junior bio svetski broj jedan, kaže da ipak veruje da Novak ima šansu da obori rekord Rodžera Federera po broju Grend slem titula (20).

„Sve će zavisiti od toga kako se oseća. Ako bude na nivou od pre nekoliko godina, mislim da će oboriti rekord. Dug put je pred njim“, zaključio je Luksemburžanin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar