U trendu

Novi Pazar: Puna podrška Vučiću, Ljajića za predsednika FS S

NOVI PAZAR – Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da daje punu podršku predsedniku Srbije Alekasandru Vučiću u borbi protiv neregularnosti i devijacija u srpskom fudbalu, koje su kulminirale u tekućem fudbalskom šampionatu.

„Žalosno je i porazno da na to mora da reaguje prvi čovek države, a da na sve nepravilnosti i lako predvidive rezultate mnogih utakmica ćute svi, od fudbalske organizacije, preko sportskih komentatora i medija do istaknutih fudbalskih stručnjaka. . Kao da postoji zavet ćutanja na očigledne anomalije u našem fudbalu“, navodi se u saopštenju Pazaraca.

FK Novi Pazar će verovatno biti žrtva raznih zakulisanih igara i čudnih rezultata mnogih utakmica, sa malim šansama da zadrži superligaški status, ali smo itekako zabrinuti za budućnost fudbala u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

„S toga predlažemo da se sprovedu radikalne reforme koje bi podrazumevale sledeće mere. Prvo, održati najhitnije izbore na svim nivoima fudbalske organizacije, a naročito izabrati novo, nekompromitovano rukovodstvo i čelne ljude FS S. Drugo, za funkciju predsednika FS S, Novi Pazar predlaže Rasima Ljajića, koji bi svojim ugledom, znanjem i energijom mogao da donese neophodne promene. Treće, da se reformiše celokupan sistem fudbalskog takmičenja, koji bi podrazumevao koncetraciju kvaliteta, jačanje fudbalskih centara, bolju infrastrukturu i posebno rad sa mlađim kategorijama“.

„Četvrto, posebne promene su neophodne u sudijskoj organizaciji, bez čije profesionalizacije, poštenja i kredibiliteta nema ozdravljenja našeg fudbala. I peto, da nadležni državni organi ispitaju i istraže sve sumnjive utakmice, a njihove aktere najoštrije sankcionišu ukoliko se utvrdi da su činili koruptivne radnje i kršili zakone“, zaključuje se u saopštenju Novog Pazara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.