U trendu

Novi poraz Mege, propustila šansu u finišu

Košarkaši Mega Leksa pretrpeli su treći poraz u Ligi šampiona, pošto su večeras u Sremskoj Mitrovici izgubili od litvanskog Juventusa iz Utene , u četvrtom kolu Grupe D.

Juventus je vodio skoro sve vreme utakmice, ali je Mega u finišu imala šansu da dodje do preokreta. Prvo je početkom poslednje četvrtine prišla na četiri poena zaostatka 63:59, ali je gostujući tim odbio taj nalet i vratio se na dvocifrenu razliku.

Mega je posle toga u penal-završnici stigla do poena zaostatka, 77:78, nakon čega su gosti pogodili jedno bacanje devet sekundi pre kraja. Jovan Novak je posle toga promašio šut iz daljine, a Alfa Kaba je uhvatio odbitak, ali je i on promašio, tako da su na kraju gosti slavili sa 79:77.

Najefikasniji u timu Mege bio je Vlatko Čančar sa 22 poena, dok je Kaba završio utakmicu sa 15 poena i 14 skokova. Novak je dodao 13 poena, a Kostja Mušidi 11.

Goste su predvodili Vaidas Čepukaitis sa 19 i Vjtautas Šulskis sa 18 poena.

Mega je tako ostala na jednom trijumfu, a ovo je Juventusu bila treća pobeda i trenutno je prvi na tabeli, ali sa utakmicom više od neporaženih Tenerifa i Avelina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.