U trendu

Novi skandal na AO: Šesti teniser sveta pozitivan došao u Australiju, granična policija ga pustila

Šesti teniser sveta Andrej Rubljov priznao je da je u Australiju došao pozitivan na koronavirus i da mu je dopušteno da učestvuje na turniru. Rubljov, koji je prilikom sletanja u Melburn imao pozitivan nalaz, naveo je da ga je granična policija pustila u zemlju.

Momak iz Moskve osvrnuo se na lošu situaciju sa testovima na ovogodišnjem turniru, posle čega je priznao da je došao zaražen.

„Mene lično sada ne testiraju jer sam tek preležao kovid“, počeo je Rubljov.

„Kada sam leteo u Australiju još sam bio pozitivan, ali nivo kovid SS, kako se to zove, neću lagati, bio je vrlo nizak i nije opasan. Bilo mi je dopušteno da uđem u zemlju. Osim toga, proveo sam više od deset dana u karantinu.“

Andrej, koji će u trećoj rundi igrati protiv Marina Čilića, istakao je da nije siguran da bi i sada dobio negativan nalaz, ali da mu je dopušteno da igra jer nije opasan po okolinu.

„Možda bih i dalje bio pozitivan, ali više nisam zarazan i opasan. Budući da sam bio bolestan, više ne radim pi-si-ar testiranje“, zaključio je Rubljov.

Ruski teniser je tako ponovo akcenat stavio na veoma lošu situaciju sa testovima na Australijan openu, gde organizatori nisu igračima obezbedili pi-si-ar testiranja, već to oni čine sami, ali su mnogi posle ove njegove izjave još jednom podvukli da je ogromna nepravda učinjena Novaku Đokoviću.

Podsetimo, Đokoviću je oduzeta viza za ulazak u Australiju pod objašnjenjem da, kao nevakcinisan i bez obzira na potvrdu o preležanom virusu u decembru, predstavlja opasnost za Australijance.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)