U trendu

Jokić slavio sa Srbima u Čikagu, trener progovorio srpski (video)

Košarkaš Denvera Nikola Jokić postigao je „tripl-dabl“ u pobedi svog tima nad Čikagom u gostima 125:107, u nastavku takmičenja NBA lige.

Jokić je meč igran između utorka i srede završio sa 19 poena, 16 skokova i 10 asistencija, što mu je bio treći „tripl-dabl“ u sezoni. Na utakmicu je došlo stotine navijača sa srpskim zastavama, dresovima reprezentacije i drugim obeležjima Srbije, a 22-godišnji Somborac je posle utakmice rekao da se osećao kao kod kuće igrajući protiv Bulsa.

„Mislim da je Čikago grad u kome živi najviše Srba posle Beograda, prestonice. Mnogo je Srba ovde i bilo je lepo igrati pred publikom sa toliko srpskih zastava po celoj areni. Dobro sam se osećao“, rekao je Jokić.

On je posle utakmice prišao tribini i pozdravio se sa navijačima, a onda je strpljivo pozirao slikajući se sa njima.

Jokić je sva tri svoja „tripl-dabl“ učinka ostvario u poslednjih 12 utakmica, ali je trener Denvera Majkl Meloun posle meča ocenio da je ovaj poseban.

„Ovo je Nikola Jokić koga smo svi u Denveru čekali da vidimo. Mislim da je igao pristojnu košarku do sada, ali to što je večeras davao poene, uz sve one skokove i asistencije, to pokazuje koliko je on kompletan igrač“, rekao je Meloun posle utakmice a onda je uz osmeh dodao i reč „dobro“ na srpskom.

Denver je gubio na poluvremenu, ali je u drugom napravio preokret i došao do pobede. Nagetsi su pre meča bili četvrti tim po broju poena po utakmici (110,6), a u drugom poluvremenu su dali 69 poena i primili 48. Najefikasniji bio je Danilo Galinari sa 22 poena, dok je Vilson Čendler dodao 20. Geri Heris i Vil Barton postigli su po 15.

Denver je ovom pobedom sačuvao prednost na osmom mestu, poslednjem koje vodi u plej-of, i sada ima dve pobede više od prvog pratioca Sakramenta.

Rezultati utakmica igranih u noći između utorka i srede:

Vašington – Golden Stejt 112:108
Detroit – Portland 120:113 (produžetak)
Čikago – Denver 107:125
Memfis – Feniks 130:112
Oklahoma – Juta 109:106
LA Lejkers – Šarlot 104:109

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar