najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Novih 11 pozitivnih doping slučajeva medju dizačima tegova

Medjunarodna federacija dizanja tegova (IWF) saopštila je danas da je posle ponovljenih testiranja doping uzoraka sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine, pronadjeno novih 11 pozitivnih rezultata, većinom osvajača medalja na tom takmičenju.

Kako se navodi, medju pozitivnima su tri osvajačice zlatnih medalja iz Kine Cao Lei, Lju Čanhong i Čen Sjesja, a svih 11 dizača tegova je privremeno suspendovano dok traje istraga.

Tri Kineskinje si bile pozitivne na hormon rasta, dok je Lju bila pozitivna i na stimulant sibutramin.

Ostalih osam suspovanih dizača tegova, medju kojima je i svetski rekorder Andrej Ribakov iz Belorusije, osvajač srebrne medalje u Pekingu, bili su pozitivni na razne anaboličke steroide.

Medju suspendovanima su osvajači medalja Anastasija Novikova iz Belorusije, Marija Graboveckaja i Irina Nekrasova iz Kazanstana, ruski takmičari Hadžimurat Akajev i Dmitrij Lapikov i Ukrajinke Natalija Davidova i Olga Korobka.

Ponovljena testiranja doping uzoraka sa Igara u Pekingu i Londonu su deo borbe protiv dopinga koju predvodi Medjunarodni olimpijski komitet.

Na tek završenim Igrama u Riju dizanje tegova je ponovo bilo u centru pažnje zbog dopinga, pošto je Kirgistancu Izatu Artukovu oduzeta bronza.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike