U trendu

Obnovljena četiri sportska centra u Košutnjaku

BEOGRAD – Rekonstrukcija terena za odbojku, košarku, fudbal i rukomet završena je u sportskom kompleksu na Košutnjaku, a tereni su pušteni u rad i njihovo korišćenje je besplatno za sve građane.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas obnovljene terene i rekao da je potražnja za sportskim sadržajima na Košutnjaku i veća od prostornih mogućnosti i istakao da su renovirani tereni napravljeni po svetskim standardima.

„Bez zdrave nacije nema ni zdrave budućnosti, zato ulažemo u ovakve stvari. Obnovićemo još terena u narednom periodu, između ostalog veliki multifunkcionalni teren koji se nalazi između trim staze“, reka je Udovičić i istakao da trim staza, koja je otvorena prošle godine, obara sve rekorde posećenosti, te da je sigurno „najisplativiji sportski objekat u Srbiji“.

U planu je obnova i terena za boćanje, kaže minsitar, početak gradnje multifunkcionalne dvorane odnosno Nacionalnog trening centra za šest sportova, postavljanje stene za sportsko penjanje.

„Zavod za sport i sportsku medicinu je namenjen svima, ovde smo prvi krenuli sa sportskom medicinom i u toj oblasti želimo još da ulažemo kroz zgradu medicine kojoj
želimo da proširimo kapacitete i da broj od 20.000 lekarskih pregleda udvostručimo i da omogućimo da naši sportisti sve obavljaju ovde“, rekao je Udovičić.

Kaže da su u planu i ulaganja u Kladovu, u sportski centar Karataš, gde bi bili preseljeni sportski i omladinski kampovi.

„U dalekoj budućnosti želimo da renoviramo i otvorene bazene Košutnjak, ali još bitnije je i da sagledamo mogućnosti za izgradnju novog zatvorenog bazena, jer nijedan novi zatvoren bazen nije izgrađen u Beogradu 30 godina“, zaključio je.

Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije Goran Bojović kaže da rekonstruisani tereni imaju osvetljenje, bezbednosne golove, nove table, mreže…

Sve to, kaže, povećava mogućnosti za rekreaciju građana i sportista i u službi je vrhunskog sporta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.