U trendu

Obradović: Cilj je plasman na OI i jedna od medalja

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović rekao je danas da je cilj ekipe da se plasira na Olimpijske igre 2020. godine i da u Tokiju „nešto i osvoji“, kao i da se u državnom timu okupe sve vrhunske igračice.

„Ovo je velika čast za mene, ali i obaveza da ostvarimo naše ciljeve i želje. Cilj je da odemo na Olimpijske igre i ne samo da odemo, već i da osvojimo nešto. Do tada imamo dva Svetska i jedno Evropsko prvenstvo da uradimo neke nove stvari koje su potrebne za osvajanje medalja. Cilj je i sabrati sve vrhunske igrače. Ne želim da otvaramo sve karte. Imam maksimalno poverenje u ove devojke. Nadam se da će ga opravdati igrama i ponašanjem prema najdražem dresu i narodu koji voli rukomet“, rekao je Obradović, preneo je Rukometni savez Srbije.

Obradović je naveo da njegova ekipa neće preceniti ni potceniti nikoga.

„Mnogo ekipa u današnjem rukometu igra na isti način. Spisak je napravljen da devojke mogu da igraju na više pozicija. Cilj je da nešto novo prikažemo i pokušamo da iznenadimo protivnike, da oni razmišljaju o nama. Problem seniorskog rukometa je to što nema priprema. Odbojkaši imaju po 60 dana, a mi imamo EHF nedelje i par dana pre velikih takmičenja. Nema mnogo rada, zato je potrebna maksimalna koncentracija devojaka koje su iskusne i igraju u ozbiljnim sredinama. Da se brzo prebace na klub kada odu odavde, a na reprezentaciju kada su tu“, rekao je on.

Rukometašice Srbije pripremaju se za mečeve protiv Italije u baražu za Svetsko prvenstvo, koje će se od 1. do 17. decembra održati u Nemačkoj.

Rukometašica Andrea Lekić vratila se u reprezentaciju posle dve i po godine.

„Moj osmeh sve govori. Teško je objasniti koliko smo srećne i zadovoljne što smo na ovom mestu, u rukometnoj kući. Svima je cilj isti, želimo vrhunske rezultate. Iskreno se radujem upoznavanju sa novim selektorom. Nadam se plodnom periodu u narednim godinama. Olimpijske igre bile bi kruna karijere. Taj niz takmičenja koja sledi trebalo bi da iskoristimo i donesemo sreću i nama, i celoj Srbiji. Šta je bilo, bilo je. Razmišljamo samo o onome što sledi“, rekla je Lekić.

Nekolicina reprezentativki, medju kojima Lekić i Damnjanović su u martu 2015. godine odbile da igraju za reprezentaciju dok je selektor Saša Bošković.

Takodje, u državni tim sada se vratila i Sanja Damnjanović.

„Imamo mnogo prijateljskih utakmica pre Italij što me raduje, jer ćemo imati vremena da se uigramo. Favoriti smo u kvalifikacijama, ali bez obzira na sve, to vreme treba iskoristiti. Rado smo se odazvale pozivu. Na prošlost ne gledamo. Gotovo da sam i zaboravila sve ružno što se desilo“, navela je Damnjanović.

Levi bek Tamara Georgijev rekla je da joj je drago što će joj trener biti Obradović, da njena ekipa nema čega da se plaši i da je apsolutni favorit protiv Italije.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Djurković poželeo je ekipi sreću u baražu i rekao da je srećan što su se Lekić i Damnjanović vratile u reprezentaciju.

„Siguran sam da ćemo i na Svetskom prvenstvu moći da igramo jednu od važnijih uloga. Ne bi trebalo gledati u prošlost. Šta je bilo, bilo je. Moramo da gledamo u budućnost. Imamo vrhunskog trenera i verujem da ćemo igrati jednu od važnijih uloga na narednim takmičenjima“, rekao je on.

Reprezentacija Srbije će 31. maja i 1. juna odigrati dvomeč sa selekcijom Crne Gore, a posle toga dve utakmice na gostovanju protiv Slovenije, 4. i 5. juna. Srbija će u Sloveniji trenirati sve do prve utakmice protiv Italije, 10. juna u Padovi. Revanš utakmica igra se u Nišu 14. juna.

Reprezentacija Srbije će okupljanje završiti prijateljskom utakmicom sa Hrvatskom u Virovitici 16. juna.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar