U trendu

Obradović: Katastrofalna igra Partizana u poslednjih pet minuta utakmice

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je razlog večerašnjeg poraza od Crvene zvezde u ABA ligi katastrofalna igra njegove ekipe u poslednjih pet minuta utakmice.

„Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi, žao mi je jer smo imali 35 minuta dobru utakmicu. Odigrali smo katastrofalnu završnicu poslednjih pet minuta i tu je prelomljena utakmica, zato je velika razlika“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Košarkaši Partizana izgubili su kao gosti od Crvene zvezde da 74:90, u utakmici osmog kola ABA lige i pretrpeli prvi poraz u regionalnoj ligi.

Obradović je rekao da je ekipa imala problema sa visokim igračima.

„Lesor nije trenirao od Madrida, povredio je lakat, večeras je imao bolove, probao da se zagreje. Pokušali su da mu pomognu fizioterapeuti i lekari, u jednom trenutku je rekao da je spreman i igrao je kako je igrao. Smajlagić takodje, bila je procena da mora da pauzira šest sedmica, on je na ličnu odgovornost tražio da igra, stavio sam ga u tim, ali nije bio spreman. Brodžijanski je novi igrač, treba vremena za sve“, naveo je on.

„Jedan od razloga su problemi sa visokim igračima, možete da vidite koliko smo minuta igrali sa klasičnom peticom. Plus stvari bitne za utakmicu, koncentracija kako postavljaš utakmicu, koncentracija je bila takva da se igrači Zvezde zaleću na skok, uzimaju loptu posle bacanja… Poslednjih pet minuta imali smo tajm-aut, pričali smo o tome. Dva nerezonska šuta, tri izgubljene lopte zaredom, bacanje lopte u ruke protivniku, nameran faul, sve se skupi“, dodao je on.

Upitan o igri Nemanje Nedovića i Luke Vildose, trener crno-belih rekao je da su oni igrali izvanredno i da imaju veliki kvalitet.

Takodje, upitan je i da li je ovo bio kvalitetan derbi.

„Ne znam, vaša je procena. Ja sedim na klupi, pokušavam da vodim ekipu i da utičem na igru ekipe, u nekim trenucima uspevam u nekim apsolutno ne uspevam i moram da vidim zbog čega je to tako. Pretpostavljam da imamo kvalitet, ali to treba dokazivati. Mnogo je utakmica pred nama, ovo je prvi derbi, biće ih još mnogo pa ćemo videti“, rekao je Obradović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar