Obradović: Poštovanje Trinkijeriju, čeka nas teška utakmica

BEOGRAD – Košarkaši Crvene zvezde sutra protiv Bajerna u Evroligi počinju „mini turneju“, a trener Saša Obradović veruje da će ekipa u naredne tri utakmice dobiti odgovore na neka važna pitanja.

Zvezda posle Minhena putuje u Kopar, gde u nedelju u ABA ligi igra protiv Primorske, a potom ide u Lion, na odloženi meč Evrolige.

„Nisu igrali domaće prvenstvo, spremaju se za Evroligu, što je dobar razlog da se opravdaju ti dobri rezultati. Veliko poštovanje prema radu Trinkijerija koji je ostavio pečat ovde. Znaju šta rade,imaju i glavu i rep, igraju čvrsto, sigurno teška utakmica za nas i gledajući težak raspored pred nama, više ćemo najverovatnije učiti iz utakmica nego iz treninga, ali sama utakmica može nam dati neke odgovore o momentum i status ekipe”, rekao je Obradović.

Iskuzsni Zvezdin prvotimac Marko Simonović smatra dfa je Bajern do sada pokazao najviše ove sezone u elitnom takmičenju.

„Igraju zaista dobro. Izgubili su na jedan šut od Armanija, ostale dobili…Odlična ekipa, odlično vođena, jasna je ideja šta se radi na terenu, znaju se uloge, lideri, želje. Igraju dobru timsku košarku, ali imamo i mi naše adute, prednosti i šanse u odnosu na njih. Moramo da odgovorimo na isti način, Zato je cilj pokriti tamo gde smo slabiji i napasti gde smo jači”, istakao je Simonović.

Utakmica između Bajerna i Zvezde igra se sutra od 20.30 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.