U trendu

Obradović pred Budućnost: Neki igrači neće da trče

BEOGRAD – Tuguješ i živiš do prve sledeće utakmice. Nažalost, imali smo veliku pazu posle Burse, dao sam ekipi pauzu da se osveži i zaboravi na sve ono što se dogodilo, rekao je danas trener košarkaša Partizana Željko Obradović.

On je na konferenciji za medije uoči starta polufinala plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti istakao da je prethodnih dana na treninzima bilo korektno, ali da je danas odrađen najgori trening.

„Ne znam zašto je to tako. U našim životima motivacija je čudo, ovi igrači nikada nisu osvojili ABA ligu, aneki neće da trče, da naprave blok, sitnice koje su neverovatno važne. Trening je bio katastrofa, nadam se da će reakcija na utakmici biti drugačija. Od 15 igrača, samo su trojica zadovoljili kriterijum“, izjavio je Obradović.

On je dodao da je u plej-ofu prva utakmica ključna.

„Dva puta smo ih pobedili ove sezone, igrali smo u Beogradu i Podgorici na sličan način. Najvažnija je želja, motivacija, a naravno i mali detalji koji su ključni u ovakvim utakmicama. Plej-of je takav da moraš da dođeš do dve pobede, a prva utakmica je ključna“.

Obradović je otkrio da je kapiten Rade Zagorac „održao sastanak sa saigračima“, a Zagorac je dodao da je duel protiv Podgoričana pravi test.

„Kvalitetan protvnik, imaju visoke ambicije, došli su do plej-of i ne verujem da žele tu da se zaustave. Imamo odgovornost prema sebi da nešto što smo radili 10 meseci kapitalizujemo. Ovo je pravi test za ovu ekipu i vreme je da ostvarimo ambiciju“, izjavio je Zagorac.

Utakmica između Partizana i Budućnosti igra se sutra od 19 sati u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar