U trendu

Obradović: Srećan sam zbog pobede, svako je dao doprinos

BEOGRAD – Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović bio je zadovoljan trijumfom protiv Valensije u 15.kolu Evrolige.

Crveno-beli pobedili su sinoć španski tim 76:73 i prekinuli niz od pet uzastopnih poraza u Evroligi.

„Srećan sam zbog načina koji smo dobili meč, kako smo rotirali loptu. Svako je dao određeni doprinos pobedi. Prvo i osnovno, treba da se zna da igramo protiv najboljih mogućih ekipa. Oni su u Top 3 napadačka tima u Evroligi. Bila nam je potrebna dobra odbrana, ali kao i sve ranije utakmice gde smo imali kontrolu igre, sada smo imali dobar napad“, rekao je Obradović posle meča.

On je naveo da njegov tim ima dobar rad, dobar skauting i da su padovi normalni, te da ne traži nikakav alibi.

Podsetio je Obradović i na problem na poziciji plejmejkera usled povrede Lengstona Hola.

„Na papiru imamo Aleksu Uskokovića koji prvi put igra Evroligu, dok je Kori Volden tu prinudno na „pleju“. To su razlozi gde se vuče strah i kad povedemo, kada treba da smo mirni. Baš zbog toga jer se poremeti hemija koja se stalno menja. Sve smo to u hodu morali da radimo. Dobra vest je da O“Brajant izgleda sve bolje, vidi se da rastemo“.

Trener Zvezde je dodao i da bi sve drugačije izgledalo uz publiku.

„Ne treba da se traži alibi, drugačije bi izgledalo uz navijače, čak i neke sudijske odluke… Da imamo navijače i samo samopouzdanje i energija koju oni donose timu bi bila drugačija. Došao sam i razmišljam o danu kada ću da budem i da zajedno pobeđujemo“, zaključio je Obradović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.