U trendu

Odbojkaši Srbije žele pobedu na startu EP

Odbojkaš Srbije Srećko Lisinac rekao je danas da je njegova ekipa favorit u utakmici protiv Slovačke na startu Evopskog prvenstva, ali je istakao da mora da bude „na nivou“ ukoliko želi pobedu.

„To je prva i najvažnija utakmica. Imamo imperativ pobede i sigurno da smo favoriti u tom meču. Ali, nikako ih ne treba potceniti, imaju i oni svoje adute i dobre igrače koje moramo zaustaviti. Ukoliko mi budemo na našem nivou, siguran sam da ćemo zabeležiti pobedu“, rekao je Lisinac, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkaško Evropsko prvenstvo održava se od 9. do 18. oktobra u Italiji i Bugarskoj, a Srbija će igrati u Grupi D u Busto Arsiciju sa Slovačkom, Finskom i Rusijom.

U prvom kolu izabranici Nikola Grbića će sutra igrati protiv Slovačke.

„Imamo iskustva sa sa prethodnih prvenstava iz tog prvog meča, znamo da je težak bez obzira ko je protivnik. Ekipa Slovačke je solidna ekipa, imaju dosta igrača koji igraju u inostranstvu… Dosta toga će zavisiti od nas, naše motivacije, volje i želje. Svi jedva čekamo da počne i nadamo se prvoj pobedi“, rekao je libero Nikola Rosić.

Drugi libero reprezentacije Neven Majstorović naveo je da će Srbija imati problema sa Slovačkom ako ne pruži svoj maksimum.

„Prethodnih par turnira smo otvorili porazima, što je kasnije uticalo na naše partije. Mislim da je vreme da to promenimo i da pobedom otvorimo turnir. Slovačka je protivnik po meri, ali ukoliko ne pružimo maksimum nećemo izaći lako na kraj sa njima“, rekao je Majstorović.

Utakmica prvog kola Grupe D između Srbije i Slovačke igra se sutra od 17.30.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar