U trendu

Odbojkaši u nedelju počinju pripreme za EP

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije u nedelju počinje pripreme za Evropsko prvenstvo, koje će u oktobru biti održano u Italiji i Bugarskoj.

Odmah po okupljanju u beogradskom hotelu „M“ odbojkaši Srbije otputovaće u Vrnjačku Banju, gde će boraviti do 4. septembra.

Slektor Nikola Grbić na pripreme je pozvao 16 igrača:

Tehničari: Nikola Jovović (Monca), Aleksa Brđović (Belhatov), Ivan Kostić (Partizan),

Korektori: Aleksandar Atanasijević (Peruđa) i Saša Starović (Latina),

Libera: Nikola Rosić (Konstanca) i Neven Mastorović (Partizan),

Blokeri: Dragan Stanković (Lube), Marko Podraščanin (Lube), Srećko Lisinica (Belhatov), Aleksandar Okolić (Crvena zvezda),

Primači: Nikola Kovačević (Pariz), Uroš Kovačević (Modena), Marko Ivović (Aseko), Nemanja Petrić (Modena), Milan Katić (Vojvodina).

Srpski odbojkaši igraće u grupi D zajedno sa Slovačkom, Finskom i Rusijom.

Direktan plasman u četvrtfinale izboriće pobednici grupa, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe morati da igraju u osmini finala.

Ovo će biti jubilarni 25. nastup Srbije na prvenstvima Evrope. Do sada je osvojeno 10 medalja: dve zlatne (2001. i 2011), jedna srebrna (1997) i sedam bronzanih (1975, 1979, 1995, 1999, 2005, 2007. i 2013).

Prvenstvo Evrope u konkurenciji seniora biće održano od 9. do 18. oktobra u Torinu i Busto Arsiciju, u Italiji, i Varni i Sofiji, u Bugarskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.