U trendu

Odbojkašice priželjkuju Belgiju i revanš

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović rekla je danas da ona i njene saigračice priželjkuju Belgiju u četvrtfinalu Evropskog prvenstva kako bi se „osvetile“ za poraz na prethodnom šampionatu Evrope.

Posle tri pobede u Ajdhovenu i osvojenog prvog mesta u grupi, odbojkašice Srbije su danas doputovale u Antverpen, gde će u četvrtak igrati četvrtfinalnu utakmicu protiv bolje reprezentacije iz duela Belgija-Češka.

Utakmica između Belgije i Češke igra se sutra od 20.30.

„Znali smo da nam prvo mesto obezbeđuje dva slobodna dana, da ćemo imati malo više vremena da se odmorimo i priviknemo na novu halu… Čekamo narednog protivnika… Nekako mislim da svi više priželjkujemo Belgiju zbog male osvete i poraza na prethodnom Evropskom prvenstvu“, rekla je Ognjenović.

Selekcija Belgije je na Evropskom prvenstvu 2013. godine pobedila Srbiju u utakmici za treće mesto.  

Srbija je u prvoj fazi takmičenja, u Grupi D, već igrala sa Češkom i slavila sa 3:0.

„I Čehinje su dobar protivnik, ali pokazali smo utakmicom u grupi da smo dosta dominantnije i kvalitetnije od njih. Mislim da ne bi bilo dobro za nas da u četvrfinalu imamo relativno laku utakmicu. Ipak, malo više priželjkujemo Belgiju. Neće biti lako jer igraju pred svojom publikom, ali mislim da smo dovoljno spremne da odigramo još jednu dobru utakmicu“, rekla je Ognjenović.

Četvrtfinalni duel Srbija bi trebalo da igra u četvrtak od 20.30. Termin još nije potvrđen, kako je saopštio CEV, i moguća je promena termina zbog zahteva TV stanica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar