U trendu

OdbojkaĆĄice se upisale u istoriju – Srbija je svetski prvak

Ćœenska odbojkaĆĄka reprezentacija Srbije osvojila je danas Svetsko prvenstvo u Japanu, poĆĄto je u finalu pobedila Italiju sa 3:2 u setovima.

Srbija je do prve istorijske zlatne medalje na Svetskom prvenstvu doĆĄla rezultatom 21:25, 25:14, 23:25, 25:19 i 15:12.

Srpkinje su ispisale istoriju i postale svetske prvakinje po prvi put u svojoj istoriji, te sprečile Italijanke da to urade po drugi put.

Odbojkaơice su uspele da se oporave i da, nakon ơto su zaostajale u setovima dva puta, dođu do preokreta i do neverovatnog uspeha.

5.set – Kakva drama u nastavku petog seta…

Naơe odbojkaơice igraju u grču, ơto Italijanke koriste stiču vođstvo u 5. setu. Ipak, uspevaju da se opuste i lepim napadima preokreću rezultat u svoju korist (4:3).

Blok serija Srbije 10:8. A onda, kakva „bomba“ Brankice, Sila nije znala ĆĄta ju je snaĆĄlo, za 11:9. Pa 12:10, joĆĄ tri poena do zlata. Hoće li izdrĆŸati?

Tijanina perfektna dijagonala za 13:11, Idemoo!!! Pobeda: 15:12 u petom setu.

4. set – Dobar početak četvrtog seta (4:1). Izabranice Zorana Terzića joĆĄ uvek nemaju reĆĄenja za Lisiju Boseti, ali se dobro drĆŸe (5:2). Tijana BoĆĄković je raspoloĆŸena i Srbija uvećava prednost (8:2). Tada dolazi do pada u igri naĆĄih i Italijanke polako tope prednost (12:10), ipak naĆĄe uspevaju da se priberu i da odrĆŸavaju prednost (16:11).

Italijanke su zbile redove i ozbiljno pripretile, te Zoran Terzić uzima tajm-aut kako se protivnik ne bi razigrao (17:13). Ali, to ne uspeva, Italija sve viơe preti (17:15).

Drama za Srbiju u 4. setu, Italijanke im diơu za vrat i polako hvataju priključak (21:18). Sreća je na strani naơih devojaka! Četvrti set  25:19.

Iako su naĆĄe odbojkaĆĄice stekle ogromnu prednost koja je iznosila ĆĄest poena u nekim trenucima sredinom četvrtog seta, Italijanke su uspele da dođu do egala. Ipak, ulaskom Stefane Veljković popravili smo servis i dobili sigurnost u napadu i ona je bila „iks-faktor“ u zavrĆĄnici. Taj-brejk će odlučiti novog svetskog prvaka.

3. set – Početak trećeg seta obeleĆŸila je rezultatska klackalica (3:3), igra ĆŸivaca je potrajala (7:7), a na tehničkom tajm-autu rezultat je 7:8.

Kakva borba u trećem setu! Igra se potpuno rasplamsala, igra se poen za poen (18:18).

Srbija je vodila tokom zavrĆĄnice seta posle fantastične serije na servis Bianke BuĆĄe, ali… Neshvatljiv krah naĆĄih odbojkaĆĄica, iako su imale priliku da dođu do 22:19 posle servisa Stefane Veljković i poena koji su uzele Italijanke. Ostaje velika, velika ĆŸal. Treći set 23:25

2. set – Start drugog seta je obeleĆŸio loĆĄ prijem naĆĄih devojaka (2:3), a svi naĆĄi servisi idu na Lusiju Boseti koja sjajno dodaje saigračicama. Proradio je blok Stefane Veljković, ali i Tijana BoĆĄković je sjajna i Srbija je ozbiljnije pripretila protivniku. I najzad, Srbija je uspela da se sastavi i naĆĄe devojka na prvom tehničkom tajm-autu vode

Izabranice Zorana Terzića nastavljaju da igraju dobro, Stefan Veljković blista (13:9). Velika borba se odvija u drugo setu, a naĆĄe devojke stiĆŸu na +5 (16:11).

Maja Ognjenović je ključna odbojkaĆĄica danas i preko nje ide sve, ĆĄto je i logično. Bianka BuĆĄa je značajno popravila prijem, a zabeleĆŸila je uspiut i pet poena, ali se mora istaći fantastična igra Brankice Mihajlović. Tijana se polako budi, poentirala je par puta iz teĆĄkih pozicija, ali i dalje kod nje ima prostora za napredak, joĆĄ mnogo napretka. Drugi set 25:15 za Srbiju.

1. set – Dosta loĆĄa igra Srbije, sa puno greĆĄaka i bez preteranog pokazivanja emocija. Prijem naĆĄih je bio loĆĄ, dok je kod Italijanki radio savrĆĄeno. Mnogo toga je potrebno da se popravi u igri Srbije da bi se doĆĄlo do preokreta. Tijana BoĆĄković nije na svom nivou, Milena RaĆĄić igra toplo-hladno, a Bianka BuĆĄa, za sada, potvrđuje reči kritičara.

Italijanske odbojkaĆĄice tokom prvog seta su bile dominantnije i lako osvajale poene. JoĆĄ u ranoj fazi seta su razigrale srednje blokere, dok je Srbija imala dosta problema u napadu. Prvi set 21:25.

Ćœenska odbojkaĆĄka reprezentacija Srbije sastaje se danas sa selekcijom Italije od 12.40 casova u finalu Svetskog prvenstva u Jokohami.

Prvi put u istoriji odbojkaĆĄice Srbije igraće u finalu Svetskog prvenstva. I viĆĄe nego zasluĆŸeno!

Čudesnu odbojku predstavile su nam Srpkinje u jučeraơnjem polufinalu, joơ jednom pokazale da o njima s pravom govore kao o devojkama s druge planete i obezbedile drugo odličje sa svetskih prvenstava.

Zanimljivo je da su i prvo osvojile baơ u Japanu davne 2006. godine. Tada je to bila bronza, korak napred je napravljen, a danas će, ne sumnjamo, naơe odbojkaơice napraviti i taj poslednji i doneti zlato u Srbiju.

Odbojkaơice Srbije su u polufinalu savladale Holandiju sa 3:1 (25:22, 26:28, 25:19, 25:23) čime su prvi put u istoriji obezbedile plasman u zavrơnicu Svetskog ơampionata.

Protivnik će biti selekcija Italije koja je u dramatičnom meču pobedila Kinu sa 3:2 (25:18, 21:25, 25:16, 29:31, 17:15).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)