U trendu

OdbojkaĆĄice Srbije doputovale u Beograd

Ćœenska odbojkaĆĄka reprezentacija Srbije, osvajač bronzane medalje na Gran Priju u Nandjingu, doputovala je danas u Beograd.

„Ove godine je Gran Pri doĆĄao u vreme da nam nije mnogo smetao za neka sledeća takmičenja, kao ĆĄto je to ranije bio slučaj. Zato smo ga i odigrali u najjačem sastavu i osvojili medalju“, rekao je selektor Zoran Terzić po povratku ekipe u Beograd.

Odbojkaơice Srbije su u meču za bronzu na finalnom turniru u Nandjingu pobedile domaću selekciju, Kinu, sa 3:1. Srbiji je to bila treća bronzana medalja na Gran Priju.

Terzić je naveo da su njegove odbojkaĆĄice „junački izdrĆŸale“ teĆŸak sistem takmičenja u Gran Priju.

„Devojke su na sva tri turnira osvojile prvo mesto, na finalnom turniru smo izgubili samo jednu utakmicu. Generalno gledajući, to je zaista dobar rezultat. U svim nama postoji ĆŸelja da na sledećem Gran Priju napravimo iskorak i da ta medalja bude i sjajnija“, rekao je Terzić.

Kapiten Milena RaĆĄić je rekla da je ponosna na svoju ekipu, naročito ĆĄto se „podigla“ posle poraza u polufinalu od Brazila.

„Od samog početka smo govorili da će Srbija zavrĆĄiti na postolju. Veliki broj ljudi je govorio da će biti repriza finala iz Rija. Ali, sam podatak da je Kina kao domaćin izgubila u polufinalu govori koliko je ovaj turnir bio jak. Jako sam ponosna na devojke ĆĄto su se posle poraza u polufinalu vratile joĆĄ jače i na visokom nivou odigrale protiv Kine“, rekla je RaĆĄić.

Ona je dodala da ekipi sledi kratak odmor, a potom i pripreme za najvaĆŸnije takmičenje ove godine, Evropsko prvenstvo. 

Ekipu su na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekali su predsenik OdbojkaĆĄkog saveza Srbije Zoran Gajić, prvi potpredsednik OSS Ivan Miljković i Ivan KneĆŸević, generalni direktor OSS. 

„Pet nedelja ste bili na putu, izdrĆŸali ste neĆĄto ĆĄto je veoma teĆĄko i doneli ovakav rezultat. Taj rezultat ste napravili svi zajedno jer ste verovali u sebe, verovali ste u trenera. Ćœelim vam da tako i dalje nastavite, uĆŸivajte u rezultatima, čestitam vam od srca“, rekao je Gajić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĆĄalji komentar