U trendu

Odbojkašice Srbije maksimalne na početku kvalifikacija za SP

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je maksimalnu pobedu na početku evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine, pošto je danas u Varšavi pobedila Island sa 3:0, po setovima 25:13, 25:15 i 25:9

Srbija je meč prvog kola B grupe dobila za 61 minut igre.

Selektor Zoran Terzić rekao je posle meča da je razlika u kvalitetu bila očigledna.

„Normalno je bilo da je lagano dobijemo, prakitčno bez obzira kako igramo. Bilo je, medjutim, zaista potrebno da danas pokušamo da odigramo najbolje što možemo i iskoristimo ovu utakmicu kao jedan trening, jer nam to nedostaje. Pogotovo za utakmice koje slede i koje će biti ozbiljnije. Već protiv Češke, jer ekipa koja izgubi ostaće bez šansi da bude prva. Moraćemo da odigramo mnogo bolje ako želimo trijumf“, rekao je Terzić.

Kapiten Srbije Stefana Veljković kazala je da reprezentacija ne potcenjuje nikog.

„Igramo odgovorno, maksimalno i zrelo, što smo pokazali i večeras. Moramo da budemo koncentrisani za svaki naredni meč. Jeste malo teško, jer nismo dugo ni igrale ni trenirale i ovo je bio naš prvi meč posle dugo vremena, ali nadam se da će sve biti u redu“, rekla je ona.

Srbija sutra, u drugom kolu, igra protiv Češke, a ta utakmica počinje u 15.30 časova. Posle toga su na redu mečevi sa Kiprom, Slovačkom i Poljskom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar