U trendu

OdbojkaĆĄice Srbije prvakinje Evrope

ANKARA – Ćœenska odbojkaĆĄka reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju i ponovo je postala ĆĄampion Evrope, poĆĄto je sinoć u finalu Evropskog prvenstva pobedila domaću selekciju Turske 3:2 (21:25, 25:21, 25:21, 22:25,15:13).

Izabranice Zorana Tezić odbranile su titulu osvojenu pre dve godine na EP u AzerbejdĆŸanu i Gruziji, osvojivĆĄi ukupno trećo zlato za Srbiju na prevenstvima Starog kontinenta.

Srbija je ơampionat zavrơila bez ijednog poraza, a ova generacija srpskih odbojkaơica igrala je finala na poslednja tri velika takmičenja: na Olimpijskim igrama (2016), Evropskom prvenstvu (2017) i Svetskom ơampionatu (2018).

Nove-stare ơampionke posle velike borbe i mnogo preokreta savladale su domaćina, koji je imao veliku podrơku sa tribina.

Posle izgubljenog prvog seta, aktuelne svetske ơampionke dobile su naredna dva, u četvrtom su izgubile prednost, ali su u taj-brejku joơ jednom pokazale zaơto su trenutno najdominantnija odbojkaơka selekcija.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Tijana BoĆĄković sa 23 poena, dok je Brankica Mihajlović zabeleĆŸila jedan manje.

Bronzanu medalju osvojile su Italijanke, koje su borbi za treće mesto pobedile Poljsku sa 3:0.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.