U trendu

Odbojkašice Srbije sigle u Sendai, u timu umeren optimizam

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je danas u Sendai, u kome će odigrati preostale mečeve Svetskog kupa u Japanu, koje ekipa dočekuje sa opreznim optimizmom.

Kapiten Maja Ognjenović kazala je da je zadovoljna prvom rundom, u kojoj je Srbija izgubila od Kine, a onda zabeležila četiri uzastopne pobede.

“Zadovoljne smo prvom rundom kako smo odigrale. Žao nam je za možda propuštenom pobedom protiv Kine, ali vrlo brzo smo uspele da se pokrenemo i da čeitiri naredna meča odigramo bolje i zabeležimo pobede. Predstojeće utakmice u Sendaiju su možda od najveće važnosti, sa možda i tri najteža protivnika”, rekla je Maja Ognjenović.

Srbija u nedelju rano ujutru igra protiv Dominikanske Republike, a nakon toga je čekaju dueli sa Rusijom i Japanom.

“Dominikanska Republika je ozbiljan protivnik, za veliko poštovanje. Rusija i Japan su protivnici kojih ne treba da se bojimo, ali moramo da ih poštujemo. Ne treba trošiti reči o Ruskinjama. One su, u kojem god sastavu da igraju, protivnik koji je opasan i od koga na ovom turniru preti možda najveća opasnost”, rekla je Maja Ognjenović.

Ona je kazala da se tim upoznao sa “azijskim stilom igre” Japana na ovom tunrniru posle mečeva sa Kinom i Južnom Korejom.

“Verujem da ćemo uz odgovarajuću pripremu uspeti da im se suprotstavimo i zabeležimo tri nove pobede. Opet, sa ovim vikendom neće biti ništa gotovo, jer moramo da budemo koncentrisane do kraja Svetskog kupa. Možda nas stiže umor, ali smo svesne značaja na ovom turniru i koliko bi nam ove tri pobede značile za plasman na Olimpijske igre u Riju”, rekla je Maja Ognjenović.

Tijana Malešević je takođe bila zadovoljna prvim delom Svetskog kupa i ocenila je da tim treba da nastavi da radi i igra na istom nivou.

“Mislim da možemo da budemo zadovoljne… Najbitnije je da smo igrale dobro. Konstantne smo, iz utakmice u utakmicu, bile sigurnije i stabilnije i u svaki meč smo kontrolisale i dobijale. Ostaje žal za susretom protiv Kine, ali bilo je mnogo utakmica i ima još mnogo da se igra”, rekla je ona.

“Sada imamo dva dana pauze, promenili smo grad. Imamo vremena da se pripremimo za protivnice. Tri utakmice u tri dana, igramo protiv jakih reprezentacija. Mnogo su bitne te utakmice, nadam se da ćemo ići kao do sada, od utakmice od utakmice i pripremaćemo se za svaku posebno i da ćemo pobediti. Zašto da ne?”, kazala je Malešević.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike