U trendu

Odermat pobednik poslednjeg superveleslaloma u sezoni

Švajcarski skijaš Marko Odermat pobedio je danas na poslednjem superveleslalomu u sezoni, na finalu Svetskog kupa u alpskom skijanju u Soldeu.

Osvajač velikog Kristalnog globusa pobedio je s vremenom 1:23,91 minut i tako stigao do svoje 12. pobede u Svetskom kupu ove sezone, šeste u superveleslalomu.

Odermat je slavio ispred Austrijanca Marka Švarca koji je bio sporiji za 29 stotinki, odnosno Norvežanina Aleksandera Omota Kildea koji je 71 stotinkom zaostatka zauzeo treće mesto.

Švajcarac sada u generalnom plasmanu Svetskog kupa ima 1.942 boda i ima šanse da obori rekord od 2.000 osvojenih bodova koji je pre 23 godine postavio Austrijanac Herman Majer.

Odermat taj rekord po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni može da obori ako u subotnjem veleslalomu zauzme jedno od prva tri mesta.

„Sa onim što mi je ostalo u rezervoaru, ja ću napasti taj rekord u subotu“, rekao je Odermat, koji je osim velikog Kristalnog globusa ove sezone osvojio i male u superveleslalomu i veleslalomu.

Ukupni rekord po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni drži Slovenka Tina Maze koja je pre deset godina osvojila 2.414 bodova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar