U trendu

Odlični Klivlend smanjio na 1:2 protiv Golden stejta

Košarkaši Klivlenda pobedili su Golden stejta sa 120:90 u noći izmedju srede i četvrtka na svom parketu, te su tako smanjili na 1:2 u finalu plej-ofa NBA lige.

„Napokon smo se vratili našoj igri. Bilo je veoma dobro izadanje, prava timska pobeda“, rekao je Lebron Džejms, koji je bio jedan od najzaslužnijih za trijumf.

Klivlend je do prve pobede u finalu stigao dobrom igrom tokom celog meča, a najistaknutiji bili su Džejms i Kajri Irving.

Džejms je postigao 32 poena, uz to je imao 11 skokaova i šest asistencija, dok je Irving postigao dva manje, a zabeležio je i osam assitencija. Zapaženu ulogu imali su Džej Ar Smit sa 20 poena i Tristan Tompson s „dabl-dabl“ učinkom od 14 i 13 uhvaćenih lopti.

Ekipa Tajrona Lua odigrala je čvrstu utakmicu, Golden stjet je od početka imao problema s realizacijom, pa je na kraju Klivlend ostvario jednu od najubedljivijih pobeda ove sezone u plej-ofu i to protiv aktuelnog šampiona NBA lige.

Klivlend je gotovo u svakom segmentu nadigrao Goldent stjet, koji nijednog trenutka nije uspeo da dodje do prednosti u sinoćnoj utakmici.

Voriorsi su posle prvih 12 minuta imali samo 16 postignutih poena, koliko je sam imao sjajni Irving u tom periodu. Najbolji dvojac aktulenog šampiona u prvoj četvrtini nije postigao ni poen.

Domaćin je već u prvoj četvrtini stekao 20 poena prednosti, koju je Golden stejt uspeo da prepolovi u drugom periodu, ali je to bilo sve što uspeli da učine do kraja.

Džejms je u drugom poluvremenu preuzeo odgovornost na sebe, što se na kraju isplatilo i donelo Klivlendu pobedu u velikom finalu NBA lige.

U ekipi Golden stejta najefikasniji bio je Stefen Kari s 19 poena, Harison Barns dodao je jedan manje, dok je Andre Igudala postigao 11, a Klaj Tompson postigao je 10.

„Bili smo isuviše mekani. Kada je takva igra u ovom stadijumu sezone, onda te protivnik rasturi na terenu“, kazao je trener Golden stjeta Stiv Ker.

Na pitanje kako je ekipa posle dva meča u kojima je trijufmovala ubedljivo uspela da zabeleži poraz od 30 poena, Ker je rekao „to je NBA“.

„Tako je, kako je. Greg Popovič (trener San Antonija) mi je često govorio da i drugi momci zaradjuju milione da igraju ovu igru“, rekao je on.

Četvrta utakmica finala plej-ofa NBA lige igraće se takodje u Ohaju, a taj susret na programu je u noći izmedju petka i subote od 3.00 po srednjeevropskom vremenu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.