U trendu

Odložena prvenstvena utakmica Partizana i Napretka

Utakmica šestog kola Super lige Srbije izmedju Partizana i Napretka odložena je danas kako bi se crno-beli što bolje pripremili za revanš meč baraža za Ligu Evropa protiv Videotona, saopštila je Super liga.

Utakmica je trebalo da se odigra u nedelju od 20 časova u Beogradu, a Super liga je navela da je utakmica odložena na zahtev šampiona Srbije, a zbog pružanja pune podrške srpskim klubovima u poslednjem kolu kvalifikacija za ligu Evrope.

„Ovakva odluka doneta je zbog poštovanja opšteg interesa srpskog fudbala, a u cilju što uspešnijeg nastupa FK Partizan u evropskim takmičenjima. Jedini motiv za donošenje ovakve odluke je isključivo sportske prirode, jer bi se eventualnim plasmanom naša dva kluba u Ligu Evrope znatno povećao nacionalni koeficijent od koga koristi imaju svi domaći klubovi, a Srbija bi posle više od deset godina imala dva predstavnika u grupnoj fazi lige Evrope“, navodi se u saopštenju.

Utakmica će biti zakazana u prvom slobodnom terminu, u zavisnosti od uspeha Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Super liga je ranije odložila i duel Borca i Crvene zvezde u Čačku. Zvezda se u dvomeču protiv ruskog Krasnodara bori za plasman u grupnu fazu Lige Evropa. U prvom duelu Krasnodar je sinoć pobedio sa 3:2.

Partizan je saopštio da će i pored odlaganja utakmice, akcija dobrovoljnog davanja krvi biti održana na stadionu u Humskoj 1 u nedelju od 10 do 18 časova.

Partizan je sinoć u Beogradu odigrao 0:0 sa Videotonom, a revanš utakmica na programu je narednog četvrtka od 20 časova u Felčutu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar