U trendu

Održana komemoracija Zoranu Sretenoviću

BEOGRAD – Komemorativni skup u čast nedavno preminulog Zorana Sretenovića, legendarnog reprezentativca, održan je danas u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije.

Kako se navodi na sajtu KS S, na komemoraciji se, uz članove porodice, okupio veliki broj prijatelja i poštovalaca čuvenog plejmejkera Jugoplasitike, Crvene zvezde, Partizana i državnog reprezentativca.

Nakon minuta ćutanja i podsećanja na sve velike uspehe koje je Sretenović ostvario tokom bogate košarkaške karijere, prisutnima se obratio predsednik KS S Predrag Danilović, koji je podsetio na zajedničke uspehe iz 1991. i 1995. kao i na godine izolacije i sankcija koje su njihovu generaciju dodatno približile i učinile da svi žive kao jedan.

Sretenovićev saigrač iz slavnih dana splitske Jugoplastike Dino Rađa pričao je o njihovim danima u Splitu, stvarima koje su ih zbližile i posebnom odnosu koji su imali do poslednjeg dana.

U prvi plan Rađa je istakao Sretnovićevu inteligenciju, kako na terenu, tako i van njega, zatim hrabrost, ali i vedar dug koji ga je činio spremnim na šalu u svako doba.

Potom se prisutnima obratio i Zoran Stevanović, nekadašnji saigrač, ali i dugogodišnji prijatelj i kum Zorana Sretenovića uputivši emotivnu poruku porodici, ali i poslednji pozdrav kumu, koji je iznenada preminuo 28. aprila.

Sahrana Zorana Sretenovića održaće se danas na Kumodraškom groblju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar