Odustaje se od izgradnje Nacionalnog stadina

Država Srbija i Fudbalski savez Srbije najverovatnije odustaju od izgradnje Nacionalnog stadiona vrednog 150 miliona evra, a umesto toga, renoviraće zdanja Crvene zvezde i Partizana, pišu “Večernje novosti” pozivajući se na nezvanične izvore.

Tako bi objekti u Ljutice Bogdana 1 i Humskoj 1 zadovoljili i najstrožije kriterijume i standarde FIFA i UEFA, a utrošilo bi se i znatno manje novca, navodi beogradski dnevnik.

Procenjeno je da će ova investicija i njena realizacija doneti korist i “večitim” beogradskim rivalima, ali i nacionalnim selekcijama Srbije, pišu “Novosti”.

Država Srbija i FS S bi tako, uz finansijsku pomoć FIFA i UEFA, ušli u projekat renoviranja stadiona u Ljutice Bogdana i Humskoj 1 koji podrazumeva rekonstrukciju tribina, terena, fasada, svlačionica, svečanih i novinarskih loža i mokrih čvorova.

Istovremeno, svaki stadion će morati da ima najsavremeniji i obiman video-nadzor, kao i elektronske kapije za evideciju ulaznica i brojanje navijača.

Neće biti stadiona, ali će se zato graditi nova administrativna zgrada Fudbalskog saveza Srbije, navode dalje “Novosti”.

Prema saznanjima tog lista, FS S mora da se iseli iz zakupljenih prostorija na Terazijama 3 i Terazijama 35, a jedna od mogucih novih lokacija je u Novom Beogradu, u blizini Hale sportova “Ranko Žeravica”.

I ovaj projekat biće sufinansiran iz donacije UEFA i FIFA, dodaju “Novosti”.

(Tanjug)

3 komentara

  • Djura Zemun

    opet drzava pomaze dva kriminalna kluba, dve bedne tzv. sportske organizacije koje su unistile srpski sport u celosti u zadnjih 30 godina. A kad ce da srede racune ova dva kluba? Kad ce partizan da pokaze paire za tzv zemunelo koji je OTET od grada Zemuna bez dozvole? I kad ce ta ista drzava da pomogne drugim klubovima, drugim organizacijama? Sta znaci, u Srbiji postoje samo zvezda i partizan? U Srbiji postoji samo beograd?! Odvratno!

  • Miki

    Potpuno ispravna odluka. To je pravi način da se veliki i poznati u svetu srpski stadioni urede i da dobiju licencu za sve međunarodne utakmice i sportske manifestacije a ne da se sagradi stadiončić koji bi se par puta godišnje koristio za fudbal a koji bi u međuvremenu propadao. I 3 hiljade svake nedelje je dovoljno da stadion ne propada! Nismo bogati da stvari ne opravljamo a da održavamo nekorišćeno, pri čemu ne vidim baš nikakvu manipulaciju sa dugovima klubova koji igraju na tim stadionima niti vidim tamo nekakve gangove. Ukoliko neko o njima nešto zna treba i ima obavezu da se obrati policiji. Zašto da ne?

  • ZORAN BOJANIĆ

    To je divan način da se smanje na (ne)legalan način dugovi Crvene Zvezde, pa i Partizana. To je, takođe, divan način da zbog prosečno tri hiljade ljudi na njihovim drugim utakmicama ostali građani Srbije plate njihovu strast. To je divan način da država pokaže svoju snagu i brigu o ljudima na ivici zakona koji vode navijačke gangove!

Ostavite komentar