U trendu

Ognjenović: Osvajanje medalje na SK je velika stvar

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović rekla je da je njena ekipa napravila veliku stvar plasmanom na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine kroz Svetski kup u Japanu i da je osvajanje drugog mesta na tom turniru možda i važnije, jer su pobeđene jake selekcije.

Odbojkašice Srbije osvojile su u nedelju drugo mesto na Svetskom kupu u Japanu i plasirale se na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine. One su kasno sinoć doputovale u Beograd iz Japana.

„Kada smo krenuli na takmičenje, nisam bila sigurna koliko je ovo bilo očekivano, možda je realnost da budemo među prve tri-četiri ekipe. Bila je jaka konkurencija, sistem takmičenja je naporan, ali ovo što smo uradile i napravile 10 uzastopnih pobeda je veliki uspeh i kada igrate protiv slabijih ekipa, a kamoli sa ovakvim protivnicama“, rekla je Ognenovićeva, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

„Napravile smo veliku stvar jer smo sebi olakšale posao, da ne idemo na druge ili treće kvalifikacije sa kojih smo prethodna dva puta išle na Olimpijske igre. To je fenomenalna i velika stvar, ali drugo mesto na Svetskom kupu je možda još i veća, ostaviti iza sebe selekcije SAD, Rusije i Japana je izuzetan uspeh“, dodala jeona.

Kapiten Srbije navela je da će uspeh na Svetskom kupu biti značajan ekipi, uoči predstojećeg Evropskog prvenstva, koje će se od 26. septembra do 4. oktobra održati u Holandiji i Belgiji.

„Uspeh na Svetskom kupu pokazuje da smo sazrele kao tim i da smo igrale kao ekipa. Bilo je malo uspona i padova, možda u pislednjoj utakmici. To je bila posledica umora i veliki ulog koji je meč nosio. Zadovoljni smo i srećni, ali nema preteranog vremena za slavlje, pošto nas za dve nedelje očekuje možda i najvažnije takmičenje u sezoni“, rekla je Ognjenovićeva.

Selektor Srbije Zoran Terzić rekao je da je zadovoljan igrom, plasmanom na Olimpijadu, ali i prvom medaljom na Svetskom kupu.

„Došlo je do promena na pojedinim pozicijama i kvalitet igrača se izjednačio, pa je normalno da veći broj igrača dobije šansu. To je kvalitet našeg tima, ali i nešto na šta će naši protivnici morati da računaju. To je jedna od dobrih stvari na Svetskom kupu i uz dobru igru koju smo prikazali maltene tokom celog takmičenja, jeste ono što raduje. Naravno, raduje i plasman u Rio, ali i to što smo osvojili medalju na Svetskom kupu, prvi put u istoriji“, rekao je Terzić.

Selektor je naveo da je ekipa uspehom u Japanu „na bolje promenila plan za narednu godinu“, jer neće igrati kvalifikacije za Igre u januaru i maju.

„Moći ćemo na miru da se pripremamo za Olimpijske igre. Imaćemo samo dva takmičenja, Gran pri i olimpijski turnir. Napravićemo pravi plan gde će biti vremena za pripreme i da najzad odemo na Igre zdravi i kompletni i pokažemo ono što znamo“, rekao je Terzić.

On je dodao da će ekipa u etapama početi pripreme za Evropsko prvenstvo, pošto će pojedine igračice dobiti više vremena za odmor, ali da će od subote tim biti kompletan.

Odbojkašica Srbije Brankica Mihajlović proglašena je za najboljeg primača servisa na Svetskom kupu.

„To mi prija, naročito pred Evropsko prvenstvo. Srećna sam i uzbuđena, ali individualno priznanje stavljam u drugi plan, najbitnija je medalja i plasman na Olimpijske igre“, rekla je Mihajlovićeva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar