U trendu

Olašova i Farkaš pobednici plivačkog maratona na Adi Međici

BEOGRAD – Mlada mađarska plivačica Ana Olaš i najbolji srpski plivač maratonac Tamaš Farkaš, pobednici su četvrtog Beogradskog plivačkog maratona koji je danas održan na Adi Međici.

Trku već tradicionalno organizuje Udruženje Ljubitelji Save i Dunava Ada Međica, u saradnji sa Savezom za daljinsko, maratonsko i masters plivanje Srbije, a ove godine učestvovalo je više od 150 plivača, u tri trke.

„Veoma sam ponosan, ovo je moja treća pobeda ovde. U jednom trenutku nije bilo lako, jer je voda topla, ali na kraju je sve bilo u redu“, izjavio je Farkaš, koji je pet kilometara isplivao u vremenu 1.03,47.

Pobednica u ženskoj konkurenciji Olaš istakla je da je trka bila fantastično iskustvo za nju.

„Bilo je fenomenalno, trka je jedinstvena uživala sam i sigurno dolazim ponovo“, istakla je ona.

Osnivač maratona Saša Vasić rekao je da je ponosan na trku.

„Rastemo iz godine u godinu. Ovo jedini maraton u kalendaru takmičenja koji se pliva i uzvodno i nizvodno zbog čega predstavlja pravi izazov za učesnike“, izjavio je Vasić.

Predsednik Upravnog odbora Ade Međice Den Tana istakao je da je Međica najlepše mesto na svetu, raj u sred grada po letnjim vrućinama, a posebno je naglasio podatak da je najstariji plivač danas imao 81, a najmlađi devet godina.

„Sad znam da sam kao mlad pogrešio kada sam otišao u svet što se tiče lepote, ali nisam kada je u pitanju zarada“, istakao je Den Tana, koji živi na realaciji Beograd – London – Los Anđeles.

U ime organizatora Ljiljana Vukotić iskoristila je priliku da se zahvali Gradu na podršci.

„Ova manifestacija je prelepa, maraton je jedinstven, a od ove godine njegov značaj prepoznat je i od strane Grada Beograda i zahvaljujemo se na podršci. Sledeće imamo mali jubilej i verujemo još veći broj plivača“, rekla je ona.

Beogradski plivački maraton postao je jedan je od najznačajnijih takmičenja u kalendaru SRB OPEN WATTER CUP-a, a od prošle godine uvršten je i u GŠ GLOBAL SWIME SERIES – grupu najboljih plivačkih maratona na svetu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar