U trendu

Olga Danilović: Moja igra je za travu

Olga Danilović je tek došla na Vimbldon, ali je odmah uspela ono što mnogi nisu ni posle nekoliko godina. Rešila je kvadraturu igranja na travi.

– Ovo je moj omiljeni turnir, prvi put sam ovde i srećna sam da sam pobedila. Trava je brza, klizava i mnogo, mnogo mi se dopada. Moja igra je za travu – kategorički je istakla najbolja srpska juniorka posle pobede nad Čehinjom Kilnarovom 7:5, 2:6, 6:3.

Ima i zamerke:

– Nije lako kretati se na njoj. Još nisam potpuno sigurna, moje noge su letele na sve strane. Ali, odgovara mi i uverena sam da mogu da odem do kraja turnira – ističe i dodaje.- Ova podloga mi stvarno odgovara, pogotovo za servis jer sam levoruka. Još sam malo neodlučna kada treba da odem na mrežu ali planiram još češće to da radim. Trebalo je više da napadam.

Olga je do prvog seta došla na neobičan način. Protivnica je napravila prestup na drugom servisu i izgubila ključan poen.

– Da je meni to dosuđeno, poludela bih – ne krije Danilovićeva koliko je temperamentna.- Toliko bih stegla dršku reketa da bi pukla. Pojma nemam kako sam pobedila. Lako sam povela sa 3:0, ali ona je pogađala linije kada god je htela. Neverovatno je precizna, kao Radvanjska.

Rivalka u 2. rundi je Kanađanka Robijar.

– Pobedila sam je u Parizu, ali šljaka i trava nemaju nikakvu vezu. Ipak, imam psihološki poen prednosti jer sam je dobila u prvom meču. Stvarno mislim da mogu do titule, mada mi žreb nije lak. Ovde nema lakih mečeva. Uvek mi je prvi susret težak, a posle je mnogo lakše.

Živi u Beogradu, a malo trenira u Barseloni sa Korečom a malo u Novom Sadu sa Ječmenicom.

– Najteže u tenisu je što mora mnogo da se žrtvuje. Sada mi je lakše ali na početku mi je mnogo nedostajao moj dom. I sada, ali više ne plačem uveče kao ranije. Navikla sam se.

Trijumf u dublu na Rolan Garosu sa Paolom Arijas iz Španije još nije arhiviran.

– Neverovatno. Mislila sam da ću znati šta smo uradile, ali još ne znam. Kada sam Paolu videla ovde, zagrlila sam je i počele smo da vičemo «Mi smo šampioni Rolan Garosa!» Ona ima 16, ja 15 godina, a već smo osvojile prvi gren slem. Neverovatno!

(Vojin Veličković, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar