U trendu

Omladinci bez plasmana na Evropsko prvenstvo

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, pošto je danas u Kragujevcu izgubila od Francuske sa 0:1, u poslednjem kolu sedme grupe kvalifikacija.

Jedini gol na utakmici postigao je Kilijan Mbape u 41. minutu.

Francuska je bez poraza završila kvalifikacije, a Srbija, kojoj je za plasman na Evropsko prvenstvo bila potrebna pobeda, osvojila je četiri boda.

Srpski fudbaleri su na početku utakmice imali nekoliko opasnih napada, a u 16. minutu poništen je gol Ivana Šaponjića zbog navodnog ofsajda.

U 39. minutu Francuska je mogla da povede, ali je Miloš Zlatković u poslednjem trenutku izbacio loptu sa gol-linije posle šuta Tea.

Dva minuta kasnije Francuska je povela. Po desnoj strani centirao je Žan Kevin Ogastan, loptu je prihvatio Kilijan Mbape, a posle njegovog šuta lopta je zakačila Zlatkovića i pored stative ušla u gol.

U 45. minutu Srbija je mogla da izjednači, ali je iz dobre pozicije Borko Duronjić šutirao pored stative, posle dobrog centaršuta Matije Špoljarića. Dobru priliku domaći su imali i u 60. minutu, ali je Luka Jović nije dobro snašao pred golom Francuske.

Srbija je od 70. minuta igrala sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton dobio Lijanko Vojnović.

Francuska je posle toga imala nekoliko prilika, ali nije uspela da ih iskoristi, a dobru priliku za Srbiju propustio je Duronjić u 87. minutu.

Do kraja utakmice isključen je još jedan igrač Srbije, Šaponjić, koji je dobio drugi žuti karton. Do kraja utakmice rezultat se nije promenio, pa omladinska reprezentacija Srbije neće na leto igrati na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.