U trendu

Omladinski reprezentativac Jamajke novi fudbaler Grafičara

Omladinski reprezentativac Jamajke Dankan Mekenzi novi je fudbaler Grafičara, saopštio je danas beogradski klub.

Mladi fudbaler sa Jamajke nedavno je potpisao trogodišnji ugovor sa razvojnim timom Crvene zvezde – Grafičarem.

„Prvi utisci po potpisivanju ugovora sa Grafičarom su sjajni. Bio sam veoma zadovoljan načinom kojim su me svi prihvatili i kako su prijateljski nastrojeni. Mogu slobodno da kažem da sam pozitivnu energiju i duh osetio od prvog trenutka i to mi mnogo znači“, rekao je Mekenzi.

On je dodao da fudbal doživljava kao zabavu i priliku da ispuni životni san.

„U Grafičar sam došao prvo putem probe. Hteo sam da se pokažem na najbolji način i da se zabavim. Rekao sam sebi da moram da uživam u iskustvu i svakom provedenom danu, ali i da moram da dam sve od sebe da bih nekome pokazao kakav sam fudbaler. Srećom, upravo to se i desilo. Ostvario sam životni san, a to je da postanem profesionalni fudbaler“, naveo je Mekenzi.

Mekenzi je sa reprezentacijom učesvovao na CONCACAF Kupu, a zatim se priključio timu Marka Nedjića na pripremama na Zlatiboru.

„Pripreme napreduju sjajno. Za sada ide sve u pravom smeru. Imao sam blažu povredu, koja me je par dana sprečila da treniram, ali je sve sada u najboljem redu. Igranje za nacionalni tim bilo je sjajno iskustvo. Uvek je čast i sreća reprezentovati svoju zemlju. Nažalost, poraženi smo u četvrtfinalu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u U20 kategoriji. Ipak, ponosan sam na momke, na borbu i pruženo zalaganje“, rekao je vezni igrač.

Klub sa Senjaka posebnu pažnju posvećuje razvoju mladih igrača, a u prethodnoj sezoni ekipa Marka Nedjića važila je za najmladju u Prvoj ligi Srbije.

„Projekat koji Grafičar ima mi se od samog starta svideo. Ne može da se kaže da mnogo klubova ima takvu zamisao i sredinu. Veoma je dobro što klub investira u budućnost i u razvijanje mladih i talentovanih igrača. Sjajno je što postoji i balans i što su tu igrači koji imaju mnogo profesionalnog iskustva i služe nam kao pravi mentori. Tu pre svega mislim na Ibanjeza, Kasalicu, Kaludjerovića i Stojčeva. Zaista pokušavam da upijem i naučim što više od njih jer imaju šta da mi pokažu“, rekao je Mekenzi.

On je rekao da je uoči dolaska u Srbiju očekivao da će mu biti teško da se privikne na vremensku razliku, hranu, kulturu, ali da za sada nema problema.

„Iznenadjujuće je i to što zaista uživam u hrani i generalno stilu i načinu života. Priznajem da je najveći izazov jezička barijera. Pokušavam da naučim što više reči na srpskom, ali je veoma težak jezik. Srećom, neki treneri i saigrači koji pričaju engleski mi dosta pomažu i hvala im na tome. Zaista mi se svidja Srbija. Ljudi su veoma ljubazni i sve je prelepo“, dodao je.

Mekenzi je upisao prve minute za Grafičar tokom kontrolnih utakmica, može da pokrije više pozicija u veznom redu i napadu, a za fudbalskog uzora izabrao je Argentinca Lionela Mesija.

„Što se tiče moje igre, mislim da su mi najbolji kvaliteti pas i pregled igre, kao i dribling. Ako bih morao da istaknem neku manu, to bi bili vazdušni dueli. Što se tiče pozicije na kojoj se vidim, sigurno da bi idealna bila ofanzivni vezni, ali nemam nikakav problem da se prilagodim svim zahtevima stručnog štaba“, naveo je on.

„Naš tim je sposoban za velika dela i velike uspehe. Verujem da možemo da izborimo promociju u Super ligu, posedujemo sve kvalitete“, dodao je fudbaler sa Jamajke.

Novu sezonu u Prvoj ligi Srbije Grafičar počinje 30. jula u Šapcu protiv Mačve od 20 časova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.