U trendu

Opelka: Rotenberg mrzi Novaka i opsednut je njim

VAŠINGTON – Američki teniser Rajli Opelka poručio je novinaru Benu Rotenbergu da mrzi Novaka Đokovića i da je opsednut njime.

Rotenberg često preteruje u kritikama na račun srpskog tenisera, a Opelka je konstatovao da to često nije objektivno i da je stvar ličnog i negativnog stava koji novinar ima prema Novaku.

Sve je počelo od Rotenbergove konstatacije da Đoković ne bi trebalo da se nada dozvoli za ulazak u SAD i da bi mesto u žrebu za Ju-Es open trebalo da prepusti drugima.

„Sa Đokovićem na listi, jedan igrač neće moći da uđe na Ju-Es open. Sledeći u kvalifikacijama bio bi 242. Pol Martin Tifon, koji je cele godine zaradio samo 25.434 dolara. Nagrada za kvalifikacije od 21.000 dolara bi mu mnogo značila. Ako Đoković želi da zauzme sebičan stav i čeka koliko je god moguće, na štetu drugih, to je njegovo pravo. Sve ovo dokumentujem zato što je ludost videti da se zvezda, koja ne može da uđe legalno u SAD (zbog svog izbora), očajnički drži toga“, napisao je Rotenberg na Tviteru.

Usledio je odgovor Opelke, koji je rekao ono što mnogi misle o Rotenbergu, a to je da jednostavno mrzi Novaka Đokovića.

„Zašto ne bi dao sebi šansu da igra? ‘Očajnicko držanje’ ga je dovelo prilično daleko u ovom biznisu, zar ne? Tvoja lična mržnja i opsesija Novakom je tako neprofesionalna“, napisao je Opelka.

Novinar Reket magazina Ben Rotenberg odgovorio je da nema mržnje, već samo kritike.

„Rekao sam zašto. Jer se drži toga bez gotovo ikakve šanse za promenom, a to košta drugog igrača prilike da igra na Ju-Es openu. Nema mržnje. Samo kritika koja je deo mog posla. Novak je javna ličnost i deo mog posla, to je sve“, odgovorio je Rotenberg.

Poslednji grend slem sezone Ju-Es open počinje 29. avgusta i trajaće do 11. septembra, a ukupan nagradni fond iznosi 60.102.000 dolara.

Titulu brani najbolji teniser sveta Danil Medvedev, koji je u finalu savladao Novaka Đokovića sa 6:4, 6:4, 6:4.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar