U trendu

„Oprostite mi što plačem“: Emotivna ispovest Siniše Mihajlovića (video)

Siniša Mihajlović otpušten je pre desetak dana iz bolnice nakon trećeg ciklusa hemoterapija, a danas se obratio medijima. Ovo je bilo njegova prva konferencija za štampu nakon što je krenuo s terapijama kako bi pobedio leukemiju.

https://www.youtube.com/watch?v=eAcyC2o6C4E

Legendarni srpski fudbaler, koji radi kao trener Bolonje, otkrio je detalje svoje borbe s opakom bolešću, a nedugo nakon prvih rečenica, proradile su emocije.

„Teška četiri meseca su iza mene. Imao sam hemoterapije, ali s jakim karakterom sve sam prebrodio. Od doktora sam dobijao veliku mentalnu snagu. Našao sam anđele čuvare da mi psihološki pomognu. Oni su najznačajniji i biću im zauvek zahvalan“, rekao je Mihajlović nakon čega je zaplakao.

„Oprostite što plačem“, dodao je pa nastavio: “Hvala svima koji su me podržali. Sve ono što sam video na stadionima u celom svetu fudbala učinilo je da se osećam zaštićenim. Iznad svega, hvala navijačima Bolonje koji su učinili da se osećam kao brat, kao sin. Hvala celom klubu. Bilo je ovo vrlo teško razdoblje za mene. Najveća želja mi je bila da udahnem svež vazduh, ali nisam mogao. Ni u jednom trenutku se nisam osećao kao heroj. Čovek sam, snažnog karaktera, ali čovek sa svim svojim slabostima. Ovakve bolesti ne možeš pobediti samo hrabrošću, nega je neophodna. Želim poručiti svim ozbiljno bolesnim ljudima da nema potrebe da se plaše, da plaču i da pate. Ono što nikad ne smeju da izgube je želja za životom.“

Medijima se prvi put obratio i dr. Mikele Kalvio koji je govorio o bolesti, kao i procesu lečenja. Istakao je da se borba nastavlja i da on, zajedno sa svojim saradnicima, mora da nastavi da prati Sinišin oporavak.

„Sve ide kako treba, ali moraćemo da vodimo računa u budućem periodu, da redovno obavljamo kontrole, kako nešto ne bi pošlo po zlu“, rekao je lekar.

Mihajlović je poručio da neće odustati od svoje borbe za životom kao i da uživa u svakom danu, a iskoristio je priliku i da se našali sa svojim igračima koji su prisustvovali konferenciji za medije.

„Hvala vam svima. A vi momci, trebalo bi da ste na terenu i trenirate, ali sve radite da izbegnete trening“, poručio im je pokazavši tako da u ovako teškim trenucima i dalje vlada njegov pozitivni duh.

Mihajlović je 13. jula objavio da boluje od leukemije, ali je i pored toga vodio Bolonju na četiri utakmice u Serie A.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)