U trendu

Orlići: Možemo svakog da pobedimo

Mladi fudbalski reprezentativci Srbije izjavili su u utorak uveče da se u pobedi nad Slovenijom videla „razlika u klasi“ i da mogu svakoga da pobede i „daleko doguraju“.

„Videla se razlika u klasi. Ima ovde momaka koji su osvojili svetsko i evropsko prvenstvo. Sve su to dobri momci i mislim da možemo daleko da doguramo“, rekao je Andrija Živković novinarima posle utakmice u Gornjem Milanovcu.

Mlada selekcija Srbije se plasirala u baraž za Evropsko prvenstvo, pošto je pobedila Sloveniju sa 3:1 prošla kao jedna od četiri nabolje drugoplasirane ekipe.

Prema rečima Živkovića, protiv Slovenije se video umor u njegovoj ekipi, ali da su nepotrebni izgovori.

„Najvažnije je da smo pobedili i biće sve bolje“, naveo je Živković.

Trostruki strelac, kapiten Uroš Djurdjević rekao je da je njegova ekipa očekivala tešku utakmicu protiv Slovenije, koju je nazvao dužnikom jer je Srbiji nanela jedini poraz u kvalifikacijama.

„Očekivali smo ovako tešku utakmicu, a Slovenci su nam ostali dužni jer su nam naneli jedini poraz u kvalifikacijama. Već bismo bili na Evropskom rpvenstvu da to nismo izgubili, ali šta je  –  tu je“, rekao je Djurdjević i dodao da mu je nebitno ime protivnika u baražu.

Sergej Milinković-Savić je rekao da je Norveška najpoželjniji protivnik u baražu.

„Nisam gledao nijednu ekipu, ali sve su dovoljno dobre da pruže dobar otpor, čim su tu. Videćemo, ako treba da biram, Norveška nije zvučna ekipa kao ostale dve“, rekao je Milinković-Savić.

Žreb za baraž obaviće se u petak, a potencijalni rivali Srbije su Austrija, Španija i Norveška.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.