U trendu

Orlići: Neka se ponovi Kadiz

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je danas čarter letom u Vićencu, gde igra protiv Italije možda i najvažniji meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Pobeda u Italiji bi izabranike Tomislava Sivića Remi približila konačnom cilju, a predstojeće gostovanje u velikoj meri podseća na baraž meč sa Španijom i trijumf u Kadizu (2:1), kada su „orlići“ imali retku privilegiju da čarter letom stignu na odredište rivala.

Sivić je iz A tima za ovaj meč dobio Marka Grujića i Nemanju Maksimovića, igrače iz zlatne generacije sa Novog Zelanda, uz braću Vanju i Sergeja Milinković-Savića, Milana Gajića, Vukašina Jovanovića, Miloša Veljkovića, Nemanju Antonova i Mijata Gaćinovića.

„Osećam se odlično, a zajedno sa momcima imam ogroman motiv da protiv najjačeg rivala u grupi pokažemo da nismo slučajno bili evropski i svetski prvaci u svom uzrastu. Italijani nisu favoriti, šanse su pola-pola, iako imaju odličnu ekipa, dugo na okupu“, rekao je fudbaler Liverpula Marko Grujić.

Grujić je rekao da veruje u svoj tim i trijumf na teškom gostovanju.

„Imamo jake individualce koji mogu da naprave razliku, a to znači da možemo da ostvarimo rezultat koji želimo. Pokriveni smo na svim pozicijama, dobro se poznajemo i naša pobeda za mene ne bi predstavljala iznenađenje“, poručio je Grujić.

U Vićencu su otputovali, golmani: Boris Radunović (Avelino 1912), Vanja Milinković-Savić (Lehija) i Đorđe Nikolić (Bazel).

Odbrana: Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Jagodina), Darko Lazić (Anži), Vukašin Jovanović (Zenit), Nikola Maraš (Rad), Miloš Veljković (Zenit), Nemanja Antonov (Grashopers), Nikola Antić (Vojvodina).

Srednji red: Nemanja Maksimović (Astana), Mihailo Ristić (Crvena zvezda), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Marko Grujić (Liverpul), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Dejan Meleg (Vojvodina), Dejan Dražić (Valjadolid), Saša Lukić (Torino).

Napad: Uroš Đurđević (Partizan), Nemanja Mihajlović (Partizan), Nemanja Radonjić (Čukarički) i Aleksandar Čavrić (Genk).

Italija je prva u grupi sa 19 bodova, četiri manje ima Slovenija, a Srbija se nalazi na trećem mestu sa 13 i utakmicom manje.

Utakmica između Italije i Srbije igra se sutra od 18.30 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.