U trendu

O'Saliven neće braniti titulu na Otvorenom prvenstvu UK

Petostruki svetski šampion u snukeru Roni O’Saliven neće u novembru braniti titulu na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva.

Kako su danas preneli britanski mediji, rok za prijavu učešća na turniru istekao je u sredu uveče, a 39-godišnji petostruki osvajač Otvorenog prvenstva Ujedinjenog Kraljevstva O’Saliven odbio je da učestvuje.

O’Saliven je ovog meseca rekao da pati od teške nesanice i da je posle konsultacije sa lekarima odlučio da se ne takmiči sve dok ne bude potpuno spreman.

On nije igrao takmičarski meč od aprila, kada je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Šefildu izgubio od Stjuarta Bingama sa 9:13. Od tada je igrao egzibicione mečeve sa legendama snukera.

O’Saliven je tokom karijere osvojio 27 titula koje se boduju za svetsku rang listu, od kojih po pet Svetskih prvenstva i Otvorenog prvenstva Ujedinjenog Kraljevstva. Prošle godine je u finalu u Jorku pobedio Džada Trampa sa 10:9 i osvojio petu titulu u Barbikan centru.

Takođe, pet puta je osvajao Masters, koji nije rangirajući turnir, ali je jedan od najprestižnijih.

On je ovog meseca saopštio i da neće braniti titulu na turniru „Šampion šampiona“, koji počinje 10. novembra u Koventriju.

Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva biće održano od 24. novembra do 6. decembra u Jorku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.